Tužilac nije odlučio da li će goniti Radončića zbog vrijeđanja Pejovića

Radončić je rekao da je Novljanin bio ključni lovac na izbjeglice iz Bosne, a kojem je krajem maja 2008, povodom 16 godišnjice deportacije, uručio plaketu za hrabrost.
0 komentar(a)
Šeki Radončić, Foto: Arhiva Vijesti
Šeki Radončić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 30.03.2011. 06:51h

Osnovna tužiteljka u Herceg Novom Snežana Zeinlagić nije odlučila da li će i u kom vidu (krivično ili prekršajno) goniti sarajevskog novinara Šekija Radončića zbog incidenta ispred tamnošnjeg suda kada je izvrijeđao i provocirao svjedoka deportacije Slobodana Pejovića.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti” tužiteljka je dobila informaciju iz policije koja je po njenom nalogu uzela izjavu od Radončića, ali nije imala dovoljno elemenata za konačan stav.

Pejović je u ponedjeljak odbio da da izjavu Radončiću ispred Osnovnog suda u Herceg Novom, pravdajući to njegovim ranijim istupima protiv njega. Novinar je nakon toga uzvratio Pejoviću da je ratni zločinac i zatražio mu da navede imena deportovanih Muslimana koje je spasao.

Svjedok deportacije je to doživieo kao atak na njega i pokušaj provociranja fizičkog sukoba, tvrdeći da mu se Radončić unosio u lice. Novinar je međutim to negirao govoreći za “Vijesti”, ponavljajući teške optužbe na račun Pejovića.

On je rekao da je Novljanin bio ključni lovac na izbjeglice iz Bosne, a kojem je krajem maja 2008, povodom 16 godišnjice deportacije, uručio plaketu za hrabrost.

On je to učinio u ime Bošnjaka Sjeverne Amerike "za iskreno i hrabro svjedočenje o deportaciji izbjeglica".

Komentarišući jedan od napada na Slobodana Pejovića, Radončić je prije dvije rekao da “tome čovjeku treba zaštita”.

"Taj pritisak se nastavlja, taj pritisak se neće završiti, ali je crnogorska vlast najobaveznija, crnogorska policija je najobaveznija da stane u zaštitu Slobodana Pejovića kao krunskog svjedoka, kao svog bivšeg kolege i kao čovjeka koji je očigledno postao meta i ovo je samo znak upozorenja, a znamo svi što slijedi i svi možemo naslutiti što slijedi", govorio je Radončić, u čijem je dokumentarcu “Karneval” Pejović svjedočio o deportaciji.

Pejović je na 16 godišnjucu deportacije rekao da je u depeši koju je potpisao tadašnji ministar unutrašnjih poslova Pavle Bulatović stajalo da sve Muslimane iz BiH, starosti od 18 do 72 godine, koji se zateknu na teritoriji Crne Gore, treba uhapsiti i predati vlastima Republike Srpske i dodao da je "to istina, a sve drugo su laži".

Bonus video: