Markovići kod tužioca, u Hamburgu pronađeno 300 kg kokaina

Markovići su osumnjičeni za kriminalno udruživanje, stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćenu proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.03.2011. 18:41h

U akciji crnogorske i njemačke policije, iz jednog od brodskih kontejnera, u kojem se za račun firme „Inok“ prevozio namještaj u djelovima, u luci Hamburg je pronadjeno i oduzeto oko 300 kilograma kokaina.

Policija je uhapsila oca i sina, vlasnika i direktora firme "Inok", Miloša Markovića (26) i Radislava Markovića (54) sa Cetinja, uz krivičnu prijavu za „krijumčarenje velikih količina narkotika na međunarodnom planu“.

Radislav Marković je državljanin Kraljevine Holandije, saopštila je policija.

„Na osnovu opsežnih policijskih mjera i radnji i prikupljenih operativnih saznanja, postoji osnovana sumnja da su R.M. i M.M, preko svoje firme „Inok“, organizovali krijumčarenje velikih količina opojne droge kokain iz Južne Amerike ka Evropi, brodskim putem, tako što su uz pomoć više stranih državljana sa područja Južne Amerike i Zapadne Evrope, u kontejnerima kojima se transportuje roba iz Južne Amerike, na vrlo specifičan i vješt način, u drvenim proizvodima, sakrili veliku količinu kokaina, koju su namjeravali da stave u promet na ilegalnom tržištu u Zapadnoj Evropi, i na taj način ostvare veliku materijalnu korist“, navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, predati Specijalnom državnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela kriminalno udruživanje, stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet pojnih droga.

U međunarodnoj policijskoj akciji "Konte" učestvovali su Službenici kriminalističke policije Uprave policije – Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja u saradnji sa vlastima Savezne Republike Njemačke i službenicima Uprave carina Crne Gore.

Bonus video: