Sve spremno za treće slavlje Budvana

Po onome što je do sada viđeno, bilo bi iznenađenje i da meč traje duže od tri seta, a, objektivno, i razlika u kvalitetu je velika
55 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Renovica, Foto: Boris Pejović
Nikola Renovica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.03.2011. 14:24h

Iako su u sportu iznenađenja moguća i česta, ipak je teško pomisliti da sjutra veče u Budvi neće biti spuštena zavjesa na odbojkašku sezonu u muškoj konkurenciji. Budvanska rivijera vodi 2:0 u pobjedama, u finalu plej-ofa, obje su ostvarene maksimalnim rezultatom, pa su izabranici Veselina Vukovića apsolutni favoriti i u trećem duelu.

Po onome što je do sada viđeno, bilo bi iznenađenje i da meč traje duže od tri seta, a, objektivno, i razlika u kvalitetu je velika, bez obzira što Budvani igraju praktično bez petorice igrača iz startne postave koja je igrala Ligu šampiona (u prvom meču su igrali Marković i Škorc, u drugom je Markovića zamijenio Jurišić).

- Želimo plej-of završimo u srijedu, da odigramo dobro, i stavimo tačku na prvenstvo i sezonu, a onda da se to proslavimo, jer smo imali veoma uspješnu sezonu. Bez obzira na rezultat iz prva dva meča kod nas neće biti opuštanja, bilo bi neozbiljno drugačije. Razmišljamo samo o pobjedi, ne želimo sebe da dovedemo u situaciju da nas iznenade, pogotovo na našem terenu, iako Budućnost ima mladu ekipu i dosta motiva. Ipak, nadam da ćemo pobijediti i odbraniti titulu - kazao je za „Vijesti” Nikola Renovica, korektor Budvana, koji je u prva dva meča osvojio ukupno 33 poena.

Od dva meča u finalnoj seriji, Budućnost je prvi u Budvi odigrala na boljem nivou u odnosu na duel u „Morači”. U podgoričkom taboru se nadaju da makar mogu ponoviti izdanje iz prvog susreta, kako ne bi bili samo posmatrači na putu Rivijere do treće uzastopne šampionske titule.

- Mi ćemo dati sve od sebe da pokušamo da barem ponovimo igri iz prve utakmice, ali i da odigramo bolje, ako nam se ukaže prilika. Vidjeli smo koliko možemo da igramo protiv njih, znamo da su puno kvalitetniji od nas, ali ćemo se potruditi da odigramo dobar meč, pa ćemo na kraju vidjeti šta će nam to donijeti. Ako mislimo da meč bude interesantan, moramo da smanjimo broj grešaka, i da rasterećenije uđemo u meč, bez nepotrenog opterećenja - kaže za „Vijesti” korektor Budućnosti Irfan Hamzagić, najbolji poenter Podgoričana u prethodna dva meča sa ukupno 30 poena.

Utakmica u Mediteranskom sportskom centru počinje u 18 časova. Sude Slobodan Kovačević (Podgorica) i Sonja Simonovska (Bar).

Mondofleks za završni čin

Iako nije obavezna, treća utakmica finala plej-ofa igraće se na mondofleks podlozi, koja je, inače, obavezna za mečeve Lige šampiona, i koja će specijalno biti postavljena za ovu priliku. Kompletan užitak igrača na terenu, ali i onih koji budu prisutni u dvorani, biće znatno veći. S obzirom da se radi o podlozi koja je vlasništvo Budućnosti (Podgoričani su je bez nadoknade pozajmili Budvanima za ovosezonske mečeve u Ligi šampiona), ostaje da se vidi da li će to uticati na bolje izdanje gostujućeg tima. Istina, iz sadašnjeg sastava „plavih”, samo su Ivan Rašović, Ivan Bošković i Nikola Kažić imali prilike da treniraju i igraju na ovoj podlozi u vrijeme kada je Budućnost igrala Ligu šampiona...

Bonus video: