Nenad Kovač priznao da je krao, a potom palio stanove po Podgorici

“Krivo mi je što sam to uradio i tek sam sada svjestan šta sam napravio”, kazao je Kovač nakon priznanja krivice.
419 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.03.2011. 13:46h

Optuženi za tešku krađu i izazivanje opšte opasnosti Nenad Kovač, koji ima lična dokumenta iz Srbije na ime Nenad Albon, priznao je da je pljačkao, a zatim zapalio više stanova.

Suđenje Kovaču počelo je pred vijećem kojim predsjedava sudija Goran Đuković.

Kovač je uhapšen krajem novembra prošle godine zbog sumnje da je od avgusta do oktobra prošle godine provalio u 4 stana u dijelu preko Morače, opljačkao ih, a zatim zapalio.

Pred sudijom Đukovićem je ispričao da je tokom 2005., 2006. godine posjećivao Psihijatrijsku kliniku u Vršcu, te da je bio pod terapijom.

2 stana koja je za sobom ostavio u plamenu potpuno su izgorjela, dok su vatrogasci 2 uspjeli da spasu. U policiji je priznao krađe, kao i da je palio stanove.

“Krivo mi je što sam to uradio i tek sam sada svjestan šta sam napravio”, kazao je Kovač nakon priznanja krivice.

Pred sudijom Đukovićem je ispričao da je tokom 2005., 2006. godine posjećivao Psihijatrijsku kliniku u Vršcu, te da je bio pod terapijom.

Sudija će zatražiti medicinsku dokumentaciju iz Vršca, kao i vještačenje vještaka neuropsihijatra, a u cilju utvrđivanja uračunljivosti u vrijeme izvršenja krivičnih djela.

Svjedok oštećena Senka Dedović kazala je da je preživjela šok, da joj je odnio pare i roba joj sagorela, a sve za sat vremena. Na pitanje sudije da li se pridružuje krivičnom gonjenu, odgovorila je:

“Oću da ga teretim. Slomio me je. I sad tresem”.

Ona je odbila mogućnost da zahtijeva odštetu, odnosno da postavi imovinsko pravni zahtjev jer “okle će on da joj da”.

Ni oštećeni Slobodan Vukčević ga neće goniti. On je, vidno uznemiren, kazao da mu je žao što se sve izdešavalo, da bi ga rado pitao zašto je to uradio i da će se ubuduće ponašati “kao da ništa nije bilo”.

Kovač je kazao da su mu lična dokumenta na prezime nevjenčane supruge Albon izdata u redovnoj proceduri Ministarstva unutrašbnjih poslova Srbije, a da je to uradio kako bi izbjegao dvogodišnju zatvorsku kaznu u toj državi.

“Ja bih volio samo da se on opameti”, kazao je Vukčević.

Kovač je kazao da su mu lična dokumenta na prezime nevjenčane supruge Albon izdata u redovnoj proceduri Ministarstva unutrašbnjih poslova Srbije, a da je to uradio kako bi izbjegao dvogodišnju zatvorsku kaznu u toj državi. Za njim je u Srbiji raspisana međunarodna potjernica. U Crnoj Gori živi već tri i po godine, od čega dvije u Baru, godinu i po u Podgorici, a radio je kao moler.

Galerija

Bonus video: