Suđenje o kretanju novca firmi Stanka Subotića odloženo za 21. jun

Trinkera je rekao da oni nisu upućeni u kojoj je fazi izrada vještačenja, da bi ono trebalo biti gotovo do 21. juna, ali da ni to nije sigurno
0 komentar(a)
Stanko Subotić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Stanko Subotić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 29.03.2011. 13:22h

Od dopisnice "Vijesti"

Suđenje na kojem je trebalo da bude predstavljeno vještačenje kretanjima novca firmi Stanka Subotića Caneta još jednom je odloženo, ovog puta za 21. jun.

Subotićev advokat Gala Trinkera rekao je “Vijestima” da je vještak ponovo tražio dodatno vrijeme za završetak vještačenja, te da će se tek nakon što ono bude predstavljeno znati i ishod zahtjeva koji su podnijeli za duđenje Subotiću po kratkom postupku.

Trinkera je rekao da oni nisu upućeni u kojoj je fazi izrada vještačenja, da bi ono trebalo biti gotovo do 21. juna, ali da ni to nije sigurno.

Trinkera tvrdi da odbrana ima dokaze da su avioni korišteni za trgovinu cigaretama na području bivše Jugoslavije, a ne za prenos novca od šverca iz Švajcarske ka Kipru, te da te radnje nisu imale veze sa Italijom.

Šelzi bez komentara na Đukanovićeve najave o tužbi

Tužilac Đuzepe Šelzi je vidno izbjegavao novinare, odbijajući da odgovara na pitanja o procesu.

Na pitanje novinara “Vijesti” kako komentariše Đukanovićeve prijetnje da će ga tužiti, Šelzi je odgovorio da on o tome ne može komentarisati, da se moramo obratiti glavnom tužicu u Bariju i šefu sekcije antimafija u Bariju, Antoniju Laudatiju za odgovor na to pitanje.

Laudati nije dostupan, jed je danas u Rimu.

Bonus video: