Radošević 29. aprila za internacionalnu titulu

Borba između Radoševića i Vege biće održana u kategoriji do 73,5 kilograma, a planirana je da traje 12 rundi.
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.03.2011. 12:15h

Crnogorski bokser Predrag Radošević boriće se 29. aprila u Podgorici protiv Argentinca Gastona Alehandra Vege za internacionalnu titulu u srednoj kategoriji verzije WBC, saopštili su danas organizatori meča.

Radoševiću će to biti 23. meč na profesionalnom ringu, a do sada je ostvario maksimalan učinak.

Borba između Radoševića i Vege biće održana u kategoriji do 73,5 kilograma, a planirana je da traje 12 rundi.

Argentinski bokser ima 27 godina, a kao profesionalac imao je 17 mečeva, od kojih je 13 dobio.

Saopšteno je da bi Radoševiću pobjeda omogućila plasma među 15 najboljih boksera na WBC listi.

“Za mene je predstojeći meč veliki izazov, jer pobjeda mi garantuje plasman među 15 najboljih boksera na WBC listi. Otvara mi vrata u sam svjetski vrh. Ovo je moj san i najbitniji meč u karijeri”, rekao je Radošević na konferenciji za novinare.

On je istakao da je Vega jedan od najozbiljnijih protivnika od svih sa kojim se do sada borio.

“Vega je kompletan borac, tempaš i tehničar. Očekujem težak meč i naravno pobjedu. Ovo mi je posljednja nedjelja bazičnih priprema, a već u subotu putujem za Zrenjanin gdje ću odraditi završne pripreme sa boskerima iz Srbije, u Bali boksing kamp”, kazao je Radošević.

Predsjednik Crnogorske profesionalne bokserske federacije (CPBF) Milorad Martinović najavio je da će ta asocijacija organizovati boksersku manifestaciju na kojoj će učestvovati tri crnogorska boksera visoko rangirana na WBS listama.

Prema njegovim riječima, podgoričkoj publici, osim Radoševića, predstaviće se i Dejan Zlatičanin i Nikola Sjekloća.

“Zlatičanin će braniti titulu prvaka Mediterana protiv Vijetnamca Hong Sang Nguen, koji boksuje pod španskom zastavom. Visoko je rangiran u WBC, a deseti je na listi EBU. Ima 31 meč, od kojih je 25 dobio. Rival Sjekloće još nije poznat, ali je sigurno dsa će i on boksovati”, kazao je Martinović.

Trener Zlatko Malinković naveo je da su odrađene naporne fizičke pripreme i da od naredne nedjelje predstoji završni dio rada.

“Siguran sam da će Radošević do meča biti maksimalno spreman. Vega je vrhunski borac, kompletan. Biće to težak meč, kakav osdavno nije viđen u Podgorici”, rekao je Malinković.

Organizator je saopštio da je organizacija meča izuzetno skupa i da će biti teško zatvoriti finasijsku konstrukciju.

Bonus video: