Hrabra krojačica spašava Španiju od rata

Uzbudljiva pustolovina u kojoj su saloni visoke mode, sjaj velikih hotela, političke zavjere i mračne misije tajnih službi prepleteni s odanošću prema voljenim bićima i nesputanom snagom ljubavi. "Vrijeme između šavova" je adaptacija najprodavanijeg romana Marije Duenjas. Premijeru u Španiji pratilo je preko 5,7 mil gledalaca, a mnogi kritičari je smatraju jednom od najboljih španskih proizvoda u posljednjih deset godina.
233 pregleda 0 komentar(a)
Serija Vrijeme između šavova, Foto: Internet
Serija Vrijeme između šavova, Foto: Internet
Ažurirano: 07.04.2018. 22:51h

Sira Kiroga je mlada krojačica koja napušta Madrid i odlazi u Tanger zbog ljubavi prema čovjeku kojeg jedva da i poznaje. Ubrzo potom, izdaja i sudbina će je odvesti u Tetuan, tadašnje sjedište španskog protektorata u Maroku, gde će preko svoje prijateljice, Rosalinde Foks, biti uvučena u špijunsku mrežu...

"Vrijeme između šavova" je adaptacija najprodavanijeg romana Marije Duenjas. Epska priča o hrabroj šnajderici koja je spašavala Španiju od rata.

Uzbudljiva pustolovina u kojoj su saloni visoke mode, sjaj velikih hotela, političke zavjere i mračne misije tajnih službi prepleteni s odanošću prema voljenim bićima i nesputanom snagom ljubavi. Mlada Sira napušta Madrid nekoliko meseci pred pobunu, privučena neobuzdanom ljubavlju prema čoveku kog jedva poznaje. Zajedno se nastanjuju u Tangeru, svetskom, egzotičnom i treperavom gradu, gde sve ono nezamislivo može da postane stvarnost. Kao i izdaja i napuštanje.

Sama Sira se seli u Tetuan, glavni grad španskog protektorata u Maroku. Uz nezamislive prevare i pomoć prijatelja sumnjive reputacije, stvara novi identitet i uspeva da pokrene otmen salon u kojem se brine za klijente nejasnog porijekla, kao i one pouzdane.

Otad, pošto je španski rat taman okončan a evropski samo što nije počeo, sudbina glavne junakinje povezuje se sa šačicom istorijskih ličnosti, među kojima se ističu Huan Luis Bajgbeder – zagonetni i slabo poznat ministar inostranih poslova s početka Frankove diktature, ekscentrična Rosalinda Foks, njegova ljubavnica, i pomorski ataše Alan Hilgart, šef britanske obaveštajne službe u Španiji za vreme Drugog svetskog rata. Oni će je zajedno gurnuti u odvažnu obavezu zbog koje će tkanine, šavovi i mustre njenog zanata postati vidljiv paravan nečeg mnogo zamršenijeg i opasnijeg.

Roman je prodat u tri miliona primjeraka i nije osvojio samo Španiju, nego je dosad preveden i na dvadesetak drugih jezika.

Seriju Vrijeme između šavova gledajte radnim danima od 17.30h na programu Tv Vijesti.

Bonus video: