BANA: Najoštrije osuđujemo teroristički napad na kuću Seada Sadikovića

"Zahtijevamo od nadležnih institucija da pod hitnom postupku otkriju odgovorne za bombaški napad na kuću Sadikovića i kazne ih skladu sa zakonom, u protivnom ćemo smatrati da vlast organizuje bombaške napade na novinare i građane, posebno kada je u toku predsjednička predizborna kampanja, tako da se o ratnoj prošlosti doživotnog premijera ništa ne govori"
108 pregleda 3 komentar(a)
Načisto Sead Sadiković, Foto: TV Vijesti
Načisto Sead Sadiković, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 02.04.2018. 15:31h

Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija (BANA) najoštrije osuđuje teroristički bombaški napad na porodičnu kuću novinara Seada Sadikovića koji se dogodio u Bijelom Polju, u nedjelju uveče 1. aprila, saopšteno je danas iz te asocijacije koja se nalazi Njujorku.

Eksplozivna naprava aktivirana je sinoć nešto prije ponoći ispred kuće novinara Seada Sadikovića u Bijelom Polju.

"Bacanje bombe na kuću poznatog novinara Sadikovića, najbolji je dokaz u kakvim uslovima rade novinari. Ujedno ovaj napad govori u kakvom kriminalnom društvu i strahu žive građani u Crnoj Gori, jer ovo je samo jedan u nizu bombaških i oružanih napada i ubistva građana, koji su u posljednje vrijeme počinjeni u gradovima širom Crne Gore, dok mnogi još uvijek nisu razjašnjeni, što jeste poraz pravne države. Zahtijevamo od nadležnih institucija da pod hitnom postupku otkriju odgovorne za bombaški napad na kuću Sadikovića i kazne ih skladu sa zakonom, u protivnom ćemo smatrati da vlast organizuje bombaške napade na novinare i građane, posebno kada je u toku predsjednička predizborna kampanja, tako da se o ratnoj prošlosti doživotnog premijera ništa ne govori", navodi se u saopštenju BANA.

BANA zahtijeva od institucija u Crnoj Gori da pruže punu zaštitu porodici Seada Sadikovića, kao i da mu omoguće nesmetan novinarski rad.

"BANA upućuje punu podrušku novinaru i građaninu Seadu Sadikoviću, te da ne dozvoli da ga kriminalci uplaše u svojem časnom istraživačkom novinarstvu, jer će u tom slučaju istina biti poražena a potpuno zavladati i proftirati kriminalci", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: