Podgorički "il Lupo" krao nakit i tehniku po Italiji

Tičić je obijao stanove penjući se uz oluke pomoću speleološke opreme, i noseći na glavi kacigu sa lampom.
269 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.03.2011. 07:45h

Podgoričanin Edin Tičić (40) uhapšen je nedaleko od Bolonje u subotu pod optužbom da je krao nakit i tehniku po stanovima.

Tičić je uhvaćen nakon istrage koja je trajala oko mjesec dana, a policija mu je ušla u trag zahvaljujući svjedočenjima očevidaca koji su dali njegov fizički opis i podatke o automobilu koji je koristio prilikom krađa.

Tičić je obijao stanove penjući se uz oluke uz pomoć speleološke opreme, i noseći na glavi kacigu sa lampom.

"Vijesti" iz bolonjske policije saznaju da im je Tičić već od ranije poznat, te da je on u kriminalnim krugovima poznat kao "il Lupo" ("Vuk" na italijanskom, nadimak koji je dobio zbog svog agresivnog nastupa).

Ilegalno u Italiji

Tičić ilegalno boravi u Italiji već duže vrijeme - nema dozvolu za boravak, kao ni registrovano prebivalište, navode izvori iz bolonjske policije.

Prema navodima lokalnih medija on ilegalno živi u Italiji već 10 godina, ali ovaj podatak policija za "Vijesti" nije zvanično potvrdila.

Crnogorac je uhvaćen u mjestu Porto Garibaldi, koje se nalazi u blizini Ferare, na obali Jadranskog mora, gdje je pronađeno i Tičićevo skladište u kome su se nalazili vrijedan nakit, video kamere, foto aparati, laptopovi, plazma televizori...

Osim robe za koju se vjeruje da je ukradena, u skladištu je pronađeno i oruđe za koje se vjeruje da je služilo za obijanje stanova. Iz bolonjske policije “Vijestima” je rečeno da zasada nemaju podatke o tome da li je Tičić imao saradnike, kao ni da li je ukradena roba prodavana u Italiji ili na našim prostorima.

Učestale krađe?

Tičiću se zasada pripisuju dvije krađe prilikom kojih je on viđen od strane vlasnika i komšija, a koje su i bile povod za početak istrage, a sumnja se da ih je bilo znatno više.

Crnogorac je prvi put primijećen 16. februara tokom popodnevne krađe u jednom stanu na prvom spratu u ulici Irma Bandiera u predgrađu Bolonje.

On je tada privukao pažnju komšija i prolaznika, koji su pokušali da ga blokiraju dok je izlazio iz stana. Ali je tom prilikom uspio da pobjegne prijeteći pištoljem i odvezavši se automobilom marke Golf.

Drugom prilikom je viđen 2. marta dok je u ulici San Frediano, takođe u Bolonji, obijao stan u kome se u tom momentu nalazio vlasnik, koji ga je čuo i pokušao da ga uhvati dok je napuštao stan, ispred garaže.

"Vuk" je tada nasrnuo kolima na vlasnika stana i pobjegao velikom brzinom, istim vozilom kao kod prve krađe.

Il Lupo agresivnog nastupa

Iz policije u Bolonji, "Vijestima" je rečeno da se nadaju da će pisanje medija o hapšenju Tičića pomoći da se on dovede u vezu sa drugim, sličnim krađama koje su se desile u okolini Bolonje.

Tičić se trenutno nalazi u zatvoru u Ferari, a istraga je i dalje u toku da bi se utvrdile ostale potencijalne žrtve.

Tičić se tereti za krađu, razbojništvo i preprodaju ukradene robe. Slučaj je dodijeljen javnom tužiocu Barbari Kavalo iz tužilaštva u Ferari.

Tičić je obijao stanove penjući se uz oluke pomoću speleološke opreme, i noseći na glavi kacigu sa lampom.

On je u kriminalnim krugovima poznat pod nadimkom "il Lupo" ("Vuk"), koji je dobio zbog svog agresivnog nastupa.

Bonus video: