Policija privela 2 Cetinjanina u istrazi o švercu kokaina, čeka se pretres paketa

Specijalni tužilac za organizovani kriminal Đurđina Nina Ivanović je naredila da se magacin plombira, ali nije dala zeleno svjetlo da se paketi otvore na licu mjesta.
126 pregleda 0 komentar(a)
Hangar Cetinje, Foto: Zoran Đurić
Hangar Cetinje, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 29.03.2011. 06:45h

Inspektori za narkotike iz Podgorice i Cetinja priveli su Cetinjanina Radislava Markovića i njegovog sina u vezi sa istragom o organizovanom krijumčarenju kokaina.

Policija je izvršila pretres njihove porodične kuće na Cetinju, u kojoj nije pronađena droga. Inspektori za organizovani kriminal i pripadnici Posebne jedinice su oko 15 časova blokirali i hangar u Bajicama nadomak Cetinja, ali sinoć do ponoći nijesu započinjali pretres...

“Vijestima” je u policiji rečeno da je riječ o akciji, koja je počela prije nekoliko mjeseci, a sprovedena je u saradnji sa njemačkom policijom.

Sinoć do kasno Markovići su bili u zgradi cetinjske policije, odakle su tokom noći trebali da budu prevezeni u Područnu jedinicu Podgorica. Do zaključenja “Vijesti” njima zvanično nije bio određen policijski pritvor.

Hangar zapečaćen

Poluprazni hangar pod pločom, opasan visokim zidovima, koji se prostire na površini oko 300 kvadrata sinoć je bio pod policijskim obezbjeđenjem. Dok su ga spolja čuvali maskirani i naoružani pripadnici Posebne jedinice, inspektori za narkotike su bili unutra i snimali pakete, koje su zatekli u hali.

Međutim, kako “Vijesti” nezvanično saznaju, specijalni tužilac za organizovani kriminal Đurđina Nina Ivanović sinoć je naredila da se magacin plombira, ali nije dala zeleno svjetlo da se paketi otvore na licu mjesta i da se odmah krene u pretres.

U ponedjeljak oko 22 časa ispred magacina, koji je inače nedavno iznajmljen Markovićima, dovezen je veliki kamion (PG-MN311), koji je bio parkiran neposredno ispred ulaza jednospratnice i pripreman za utovar.

U halu je onda ušlo i nekoliko fizičkih radnika, što je reportere “Vijesti” upućivali na pretpostavku da u taj kamion trebalo da budu utovareni nađeni paketi sa sumnjivom robom. Međutim, desetak minuta kasnije kamion se u pratnji policijskog džipa udaljio, a radnici su odmah potom napustili hangar i otišli niz uzanu seosku ulicu.

Sagovornik “Vijesti” kazao je oko ponoći da je pretres sumnjivih paketa odložen za danas, kada će se znati da li se u njima krije droga.

Niko od policijskih zvaničnika ili sagovornika iz tužilaštva sinoć nije bio sprema da govori o ovoj akciji jer je još u toku.

Bonus video: