NUDILI ROMKINJU

Nikšić: Za 30 eura ugovarali seks na brzaka

Djevojka se kikotala. Dok sam davao drugu kesicu kokica, jedan od ove dvojice momaka pitao me da li bi želio da imam seksualni odnos sa njom za 30 eura...
605 pregleda 0 komentar(a)
seks, Foto: Shutterstock.com
seks, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 29.03.2011. 07:33h

Ulični prodavac kokica u Nikšiću, svjedočeći juče u Višem sudu na suđenju optuženima za trgovinu ljudima, kazao je da je platio 30 eura za seksualne usluge Romkinji.

Perica R. Backović (40), kazao je da već godinama prodaje kokice na ulici kod lokala “Pasaž” u Nikšiću i da su mu jedne avgustovske noći, prišla dva momka i djevojka da kupe kokice.

“Djevojka se kikotala. Imala je mini suknju i majicu. Dok sam davao drugu kesicu kokica, jedan od ove dvojice momaka pitao me da li bi želio da imam seksualni odnos sa tom djevojkom za 30 eura. Bila mi je gužva pa sam odmah pristao. Dogovorili smo se da se oko ponoći vidimo kod Vatrogasne stanice. Nakon što sam završio sa poslom, ta dva momka su dovela djevojku. Sreli smo se kod bunara. Izvadio sam novac i pružio joj, a ona je rukom pokazala da ga predam mladiću koji je doveo. Otišli smo u obližnji objekat, a ovi momci su čekali. Nisam imao osjećaj da je neko prisiljava na ovo”, kazao je Backović.

Predsjedavajući krivičnog vijeća sudija Vesna Moštrokol pročitala je iskaz svjedoka iz istražnog postupka, u kojem se navodi da su romske nacionalnosti bili dva momka i djevojka koji su kupovali kokice kod njega.

Mušterija i prodavac diskova

I ulični prodavac kompakt diskova - CD-a, svjedok Dragan M. Samardžić (24), platio je 30 eura za seksualne usluge i rekao da nije primijetio da je djevojka Romkinja.

“Bilo je oko 20.30 časova. Mladić koji je razgledao CD-e, pitao me da li bih spavao sa djevojkom za 30 eura. Pristao sam ... Rekla je da joj se ovo sviđa, te da na brzinu može da zaradi neku paru. Dao sam joj 30 eura i vratio nazad na autobusku stanicu. Ne poznajem nikog od optuženih”, rekao je svjedok.

Branioci okrivljenih advokati Labud Šljukić i Pavle Radonjić predložili su ukidanje pritvora, ali je sud odbio.

Okrivljena Đjera Igbala je dovela u zabludu oštećenu, koja je iz Herceg Novog došla u Podgoricu bez ličnih dokumenata i sredstava za život, što su okrivljeni znali, pa su je držali zbog prostitucije

U optužnici se navodi da su se, od kraja maja do 13. septembra 2010, Zećiraj i Đera Igbala u Podgorici, a Neziraj Besim i Albert, Ilinor i Jolaj u Nikšiću, bavili trgovinom ljudima, tako što su zloupotrebljavali oštećenu Lj. S.

“Okrivljena Đjera Igbala je dovela u zabludu oštećenu, koja je iz Herceg Novog došla u Podgoricu bez ličnih dokumenata i sredstava za život, što su okrivljeni znali, pa su je držali zbog prostitucije. Igbala joj je lažno predstavila da će baveći se pružanjem seksualnih usluga lako zaraditi novac, na što je oštećena pristala. Igbala je zajedno sa Zećirajem, svakodnevno dovodili mušterije kojima je Lj. S. pružala seksualne usluge, koje su plaćali okrivljenima i to iznose od po 20 do 30 eura. Novac su zadržavali za sebe, dok su oštećenoj obezbjeđivali samo smještaj i oskudnu hranu.

Kako se juče na glavnom pretresu nije pojavila žrtva trafiinga, advokat Šljukić je kazao da će odbrana insistirati da se ona dovede u sud i da svjedoči.

Sudija Moštrokol je pročitala dopis NVO Crnogorski ženski lobi, u kojem obavještavaju sud da se bivša štićenica L.S. ne nalazi kod njih, već da ih je napustila i odselila u Beograd, pod pokroviteljstvom NVO za sklonište žrtava trafikinga.

Suđenje se nastavlja 16. maja.

Preporučujemo za Vas