Filmovi Pedra Almodovara na psihoanalizi

Ostvarenja proslavljenog španskog reditelja, koja govore o kršenju pravila, ljubomori, bijesu, posesivnosti i osveti, naćiće se tako na "psihijatrijskoj sofi".
89 pregleda 0 komentar(a)
Pedro Almodovar, Foto: Rojters
Pedro Almodovar, Foto: Rojters
Ažurirano: 28.03.2011. 18:53h

Filmovi Pedra Almodovara biće predmet analize Novog centra za psihoanalizu Kalifornijskog univerziteta u Los Anđelesu (UCLA), piše Holivud riporter.

Ostvarenja proslavljenog španskog reditelja, koja govore o kršenju pravila, ljubomori, bijesu, posesivnosti i osveti, naćiće se tako na "psihijatrijskoj sofi" jedne od najeminentnijih psihijatrijskih institucija u Americi.

Podstaknut uspjehom prošlogodišnje konferencije posvećene filmovima Čarlija Kaufmana, centar je odlučio da organizuje skup pod naslovom "Ogledala srca: Filmovi Pedra Almodovara, simpozijum o farsi, ljudskoj povezanosti i psihoanalizi", koji će biti održan 16. aprila i biti otvoren za publiku.

"Ti filmovi su kao snovi. Stalno se identifikujete sa likovima bez obzira šta oni radili", kaže dr Tomas Brod, koordinator programa, dodajući da oni pružaju obilje materijala za psihoanalizu.

Bonus video: