Janjićijević: Moj suprug nije vrijeđao Španovića

“Slaviša je tih 250 eura pozajmio od Španovića krajem septembra, a ubijen je 19. oktobra prošle godine."
78 pregleda 0 komentar(a)
kuca, Foto: Arhiva "Vijesti"
kuca, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 28.03.2011. 18:51h

Supruga ubijenog Slaviše Janićijevića (36), svjedočeći na suđenju, negirala je da je njen suprug vrijeđao Mihajla A. Španovića (73), nakon čega ga je starac iz kubure usmrtio.

Pred krivičnim vijećem sudije Branke Bošković u Višem sudu, Jelena Janićijević iz Aleksinca, kazala je da još ne može da vjeruje šta se desilo.

“Moj suprug Slaviša je tih 250 eura pozajmio od Španovića krajem septembra, a ubijen je 19. oktobra prošle godine. Znam da ga je molio da se strpi dan-dva i da će mu vratiti novac. Čekao je da mu gazda isplati zarađeni novac.

"Tražio sam da mi vrati dug jer mi je bio potreban za liječenje supruge u Njemačkoj”

Bila sam u susjednoj sobi kada je Španović došao da traži novac. Ništa nije ukazivalo da će doći do ovoga. Taj novac koji je suprug zaradio, stigao je 20. oktobra ujutru”, kazala je svjedokinja.

Ona se potom osvrnula na sam čin ubistva.

"I baba je zvala da prijeti"

“Španović je došao kod nas kući. Sjedio je u sobi sa mojim suprugom, dok sam se nalazila u sobi pored. Vrata su bila otvorena tako da sam čula o čemu razgovaraju. Nije bilo svađe između njih dvojice, niti uvreda”, kazala je Jelena Janićijević.

Ona je ispričala da je i "baba", kako su zvali suprugu optuženog, telefonom zvala i prijetila zbog duga. Okrivljeni Mihajlo Španović je potom reagovao.

“Nije mi jasno kako nije bilo sukoba. Janićijević je novac poznajmio od mene na osam dana. Tražio sam da mi vrati dug jer mi je bio potreban za liječenje supruge u Njemačkoj”, kazao je optuženi.

Na prvom pojavljivanju u sudu Mihajlo Španović je priznao da je kriv za ubistvo Janićijevića, navodeći da je kuburu potegao nakon što ga je mladić teško uvrijedio

Prema optužnici Željka Tomkovića, zamjenika višeg državnog tužioca, Španović je 19. oktobra 2010., između 17,30 i 18,30 časova, u barskom naselju Popovići, s umišljajem ubio Janićijevića.

Dok su sjedjeli za stolom u dnevnoj sobi, nakon svađe sa Janićijevićem zbog neizmirenog novčanog duga, Španović je iz pištolja nepoznate marke, ispalio jedan metak. Hitac je mladića pogodio u glavu, nanoseći mu ustrelinu u predjelu lijevog oka, koji je na mjestu preminuo.

Na prvom pojavljivanju u sudu Mihajlo Španović je priznao da je kriv za ubistvo Janićijevića, navodeći da je kuburu potegao nakon što ga je mladić teško uvrijedio.

Suđenje se nastavlja 11. aprila.

Bonus video: