Andrej Ivanović osuđen jer je znao da prodaje djelove ukradenih vozila

Vlasnik auto otpada I servisa “MBA Import” osuđen je na devet mjeseci zatvorske kazne zbog prikrivanja ukradenih auto djelova.
226 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.03.2011. 14:51h

Vijeće Osnovnog suda kojim je predsjedavao sudija Zoran Šćepanović donijelo je odluku da je Ivanović kriv jer je od decembra 2005. do 2010. godine vozila, za koja je znao da su pribavljena krađom, rastavljao, prikrivao ih , a zatim prodavao u djelovima.

Sudija je kazao da mu je odlukom Vijeća promijenjeno krivično djelo za koje se tereti, pa je umjesto teške krađe za šta ga je tužilac teretio, prekvalifikovano na optužbu da je prikrivao. Riječ je o 14 automobila koja su ukradena u Srbiji, Bosni I Hercegovini, Njemačkoj Francuskoj, Slovačkoj, Hrvatskoj I Danskoj.

Ivanović je oslobođen za dva vozila ukradena u julu 2001. i junu 2004. godine, jer je nastupila apsolutna zastarjelost pa je vijeće odbacilo taj dio tužbe. Ipak se za djela od 2005. do 2010. godine tereti za produženo krivično djelo prikrivanja.

Iako je osuđen na zatvorsku kaznu on je pušten na slobodu jer je u istražnom dijelu Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija boravio od juna prošle godine kada je uhapšen. Pritvorski osnov mu je tokom boravka u istražnom zatvoru mijenjan.

Njegov advokat Srđan Radović ranije je kazao da je opšte poznata činjenica da se u Crnoj Gori nalaze na desetine hiljada ukradenih automobila koje potražuje Evropska Unija preko Interpola, te da će se u skoro svakom autootpadu naći dio sa takvog vozila.

“Nijesam niti član, niti organizator, pa ni nesavjestan kupac...Ni djelovi nijesu neregularni nego su kupljeni regularno, a ja nijesam ni Interpol, ni Centar bezbjednosti da mogu utvrditi regularnost djelova”, kazao je Ivanović u svojoj odbrani dodajući da nikada nije “svojim očima vidio ni jedno od 20 vozila iz optužnice”.

Bonus video: