Za prodaju heroina osuđeni na 17 i po godina, stariji brat mora na liječenje

U prvostepenoj presudi između ostalog se navodi da su braća Bošković iz Istražnog zatvora u Spužu, ugovorili prodaju heroina
153 pregleda 0 komentar(a)
heroin, Foto: Arhiva "Vijesti"
heroin, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 28.03.2011. 13:43h

Nebojša M. Bošković (39) zvani Bole Bof, iz Orje Luke kod Danilovgrada, osuđen je na devet i po godina zatvora zbog prodaje heroina, dok su njegov brat Nenad M. Bošković (32) iz Orje Luke, te Zoran Đ. Marunović (34) iz Danilovgrada, osuđeni na po četiri godine zatvora zbog prodaje droge.

Krivično vijeće sudije Vesne Moštrokol u Višem sudu u Podgorici, produžilo je pritvor Nebojši Boškoviću, i izreklo mu mjeru obaveznog liječenja narkomana u kojoj može provesti najduže 3 godine. Vrijeme provedeno na liječenju, biće uračunato u trajanje zatvorske kazne.

Nebojša Bošković je 10. maja prošle godine držao dva zamotuljka heroina težine 4,19 i 3,17 grama, sakrivenu u džepu od trenerke

Nakon toga, Marunović je iz njihove kuće u selu Orja Luka, uzeo nešto više od 700 grama heroina, i odnio u svoj stan. Kada su Boškovići ugovorili prodaju droge, Marunović je oko 300 grama heroina, odnio na raskrsnici kod Danilovgrada i sakrio je kod saobraćajnog znaka.

U prvostepenoj presudi se navodi da su okrivljena braća Bošković od 10. maja do 11. juna 2010. godine, držali i prodavali heroin na području Danilovgrada, dok je Marunović posredovao u kupoprodaji heroina.

Nebojša Bošković je 10. maja prošle godine držao dva zamotuljka heroina težine 4,19 i 3,17 grama, sakrivenu u džepu od trenerke. Inspektori odsjeka za suzbijanje narkotika Područne jedince Podgorica, drogu su pronašli i oduzeli.

U pomoćnim prostorijama kuće okrivljeni je držao plastičnu kutiju u kojoj se nalazilo 29 ručno napravljenih zamotuljaka, ukupne težine 118 i te još jedan paketić u pvc kesi od 100 grama heroina. Nenad Bošković je držao 4,01 gram heroina u donjem vešu, koju su policijski službenici pronašli.

U Orju Luku držali 738 grama heroina

U presudi se navodi da su okrivljena braća Bošković u periodu od 10. maja do 11. juna, u mjestu Orja Luka držali 738 grama heroina. Okrivljeni Boškovići su telefonom iz Istražnog zatvora u Spužu, ugovarali prodaju heroina, dok je Marunović postupajući po dogovoru i upustvima braće Bošković, prodavao drogu.

On je iz kuće Boškovića iz Orje Luke, uzimao drogu, a potom je prepakivao u paketiće i odnosio kupcima droge. Marunović je iz njihove kuće u svoj stan prenio veću heroin. Nenad i Nebojša Bošković su telefonom iz Istražnog zatvora, sa nepoznatim kupcem, ugovorili prodaju 300 grama heroina. Nakon toga Marunović je po upustvima koje je dobijao od njih, posredovao u kupoprodaji droge.

On je, kako piše u presudi, manji uzorak heroina, ostavio pored saobraćajnog znaka u mjestu Smokovac u blizini pumpe. Potom je 11. avgusta 2010. u noćnim satima okrivljeni Marunović je količinu od 285 grama heroina, ostavio kod raskrsnice Branovica kod Danilovgrada, pored saobraćajnog znaka “nailazak na put sa prvenstvom prolaza”. Na tom mjestu, policijski inspektori su ga uhapsili. Nakon toga, u Marunovićevom stanu, pronašli su još 452 grama heroina, navodi se u presudi.

Bonus video: