Prioritet policije rasvjetljavanje ubistava Šćepanovića i Pejovića

"Tokom marta desila su se tri ubistva - u Andrijevici, Ulcinju i posljednje u Budvi, i sva su tri rasvjetljena su u kratkom roku" kazao je Tomić
55 pregleda 0 komentar(a)
policija Budva, Foto: Vuk Lajović
policija Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 28.03.2011. 13:27h

Pomoćnik direktora za Sektor kriminalističke policije Milan Tomić naveo je da je priritet u radu policije rasvjetljavanje ubistva Kraljevčanina Ivana Šćepanovića iz ove godine i Nikšićanina Gorana Pejovića od prije tri godine koja su se dogodila u Budvi.

"Uprava policije intezivno radi na ravjetljavanju ovoga ubistava, kao i na rasvjetljavanu svih ostalih koja su ostala nerasvijetljena u prethodnom periodu" kazao je Tomić.

Upitan da li su zbog ubistva Pejovića ispitivali pripadnika zemunskog klana Sretena Kalinića, koji je priznao zagrabečkoj policiji da je u ljeto 2008. u Budvi greškom ubio jendog mladića, Tomić je naveo da je "intezivna saradnja sa višim državnim tužiocem te da se preduzimaju mjere i radnje u cilju rasvjetljagvanja ovoga ubistva".

On je naveo da je tokom ove godine bilo ukupno sedam ubistava, od kojih je jedino ostala nerasvijetljena likvidacija Kraljevčanina Ivana Šćepanovića u Budvi.

"Tokom februra, dogodila su se tri ubistva u Nikšiću, Podgorici i Baru. Tokom ovog mjeseca desila su se još tri ubistva - u Andrijevici, Ulcinju i ovo posljednje u Budvi, i sva tri su rasvjetljena u kratkom roku" kazao je Tomić na konferenciji za novinare.

Od 15 ubistava u 2010. samo jedno nerasvijetljeno

On je kazao da je tokom prošle godine bilo 15 ubistava u Crnoj Gori, od kojih je samo jedno ostalo nerasvijetljeno i to ubistvo djeteta u pođaju u Beranama.

Upitan da li su radili procjene bezbjendosti za organizaciju gay parade, rukovodioc podgoričke policije Predrag Ašanin je kazao da do sada nijesu dobili nikakvu najavu organizacije takvoga skupa, te ukoliko se takav skup prijavi, odgovorno će se odnositi

Odgovarajući na pitanje zašto nije urađena obdukcija nedavno stradalog načelnika rožajske policije Ernada kalača koji je izvršio samoubistvo, Tomić je kazao da se "dogodila porodična tragedija, te da je riječ o jednom časnom čovjeku i vrhunskom profesionalcu".

"O tome smo odmah obavijestili istražnog sudiju i nadležnog tužioca koji su sa pripadnicima Uprave policije izvršili uviđaj i konstatovali da je sve "čisto" i da se radi o klasičnom djelu samoubistva . Svim preduzetim radnjama i uzimanjem tragova pokazalo se da nema potrebe da sudija odredi obdukciju" kazao je Tomić.

Načelnik budvanske policije Siniša Jokić kazao je da je policija efikasno otkrila počinioce svirepog ubistav Bugarina Rastislava Cvetkova, koga su masakrirali braća Nebojša i Gajo Savić iz Valjeva.

Upitan da li su radili procjene bezbjendosti za organizaciju gay parade, rukovodioc podgoričke policije Predrag Ašanin je kazao da do sada nijesu dobili nikakvu najavu organizacije takvoga skupa, te ukoliko se takav skup prijavi, odgovorno će se odnositi.

Bonus video: