Nebojša tvrdi da se nožem branio od Bugarina

U maratonskom saslušanju dva brata, koji su više od godinu živjeli u Budvi, ispričali su da su jedno vrijeme živjeli sa Cvetkovim i da su novac zarađivali kao građevinski radnici
264 pregleda 0 komentar(a)
braća Savić, Foto: Vesko Belojević
braća Savić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 28.03.2011. 07:21h

Nakon šestočasovnog saslušanja kod istražnog sudije u Višem sudu u Podgorici braća Nebojša i Gajo Savić iz sela Boćevci kod Valjeva, upućeni su u Istražni zatvor u Spužu zbog sumnje da su na brutalan način usmrtili, a potom raskomadali i zapalili djelove tijela svog prijatelja bugarskog državljanina Rastislava Cvetkova, zvanog Rosi Bugarin.

Saviće je satima ispitivao istražni sudija Višeg suda Radomir Ivanović, kojem su braća detaljno iznijela odbranu, a potom i detalje kako su smislili monstruozan plan da se oslobode beživotnog tijela ubijenog Cvetkova.

"Savićima sam odredio pritvor, oni su iznijeli svoju odbranu. Saslušanju su prisustvovali Nebojšin advokat po službenoj dužnosti Tomislav Dedić, dok je Gaja zastupao advokat Čedo Dobrović. Na saslušanju je bila i tužilac Olivera Ražnatović", kazao je sudija Ivanović, koji nije želio da iznosi detalje odbrane braće Savić.

Sagovornik "Vijesti" kazao je da je osumnjičeni Nebojša ispričao da je u četvrtak ujutro, navodno, u samoodbrani nožem usmrtio Cvetkova u svom iznajmljenom stanu u Budvi. Nebojša je, navodno, kazao da se potukao sa Cvetkovim koji ga je napao, a da je onda braneći se od njega dokopao nož i usmrtio ga.

U maratonskom saslušanju dva brata, koji su više od godinu živjeli u Budvi, ispričali su da su jedno vrijeme živjeli sa Cvetkovim i da su novac zarađivali kao građevinski radnici. Navodno, nedavno su se žustro posvađali zbog čega je Cvetkov svakodnevno zvao i prijetio Nebojši Saviću.

Osim motiva zbog kojega je nožem sa više uboda u grudi i vrat ubio ortaka, Nebojša je pričao i kako je bio u velikom šoku zbog toga što je učinio pa je sa bratom Gajom smislio plan kako da se oslobode tijela.

Dva brata su priznala i kako su testerom rezala djelove tijela, kao i kako su se podijelili kako bi zakopali u uništili sve tragove svirepog zločina.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: