Kako do lijepe zadnjice

Od danas hodajte stepenicama svaki put kad vam se ukaže prilika. Izbjegavajte liftove i pokretne stepenice. U svakodnevnom životu ne postoji bolji trening za guzu od stepenica.
196 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2011. 13:22h

Dovedite guzu u formu za ljeto, počnite danas svakodnevnim usputnim vježbama, isplati se. Guze će s prvim danima proljeća ponovno osvanuti iza zimskih kaputa, a mnogim djevojkama pomisao na haljinice i kupaće već sada zadaje glavobolju. Je li vaša guza spremna za ljeto? Dovedite zadnjicu u formu uz nekoliko praktičnih savjeta:

1. Stepenice

Od danas hodajte stepenicama svaki put kad vam se ukaže prilika. Izbjegavajte liftove i pokretne stepenice. U svakodnevnom životu ne postoji bolji trening za guzu od stepenica.

2. Zatezanje mišića

Zategnite i ponovno otpustite mišiće zadnjice za vrijeme sjedenja, kuvanja, stajanja u redu.... Mišiće zategnite 10-20 sekundi, opustite pa ponovno zategnite. Najmanje deset puta.

3. Čučnjevi

Odvojite pet minuta na dan za čučnjeve. Stanite uspravno, polako savijte koljena i ponovno se ustanite. Udahnite na putu prema dolje, izdahnite na povratku.

4. Širenje koljena

Ovu vježbu možete raditi i na poslu. Sjednite i položite ruke na spoljašnje dijelove koljena. Zatim rukama gurajte jedno koljeno prema drugom, dok istovremeno nogama stvarate otpor kako ne bi došlo do dodira koljena. Pritisak zadržite oko pet sekundi, potom se opustite. Vježbu u jednom ciklusu ponovite barem pet puta.

5. Trčanje

Odličan trening, ne samo za zadnjicu nego i ostale dijelove tijela. Topi masne naslage i vraća vas u formu. Proljeće je idealno za trčanje.

6. Biciklo

Vožnja bicikla manje opterećuje zglobove od trčanja. Uz malo koncentracije snagu možete crpiti upravo s područja bedra i zadnjice.

7. Hodanje na prstima

Još jedna praktična vježba koja ne iziskuje puno vremena. Hodajte na nožnim prstima 30-tak sekundi, potom se spustite, kratko odmorite i ponovite deset puta.

8. Vježba s jastukom

Uveče pred TV-om stavite jastuk između koljena počnite ga snažno stiskati. Mišići nogu pritom moraju biti zategnuti. Pokušajte da zadržite položaj što duže.

Bonus video: