Budvani korak od titule

Nakon maksimalnog trijumfa u Budvi, izabranici Veselina Vukovića savladali su Budućnost sa 3:0 i večeras u “Morači”, znatno lakše nego u srijedu.
0 komentar(a)
Budućnost - Budvanska rivijera, Foto: Boris Pejović
Budućnost - Budvanska rivijera, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.03.2011. 17:40h

Odbojkaše Budvanske rivijere samo još pobjeda dijeli od odbrane šampionske titule – nakon maksimalnog trijumfa u Budvi, izabranici Veselina Vukovića savladali su Budućnost sa 3:0 i večeras u “Morači”, znatno lakše nego u srijedu, pa će 30. marta u Mediteranskom sportskom centru, sasvim izvjesno, završiti priču oko titule...

Pogled na prazne tribine jasan je pokazatelj trenutnog stanja u crnogorskoj muškoj odbojci, te odnosa snaga dva naša najbolja kluba. Ako je prvi duel finalne serije plej-ofa u Budvi imao periode ravnopravne borbe, današnji meč je bio lišen bilo kakve neizvjesnosti. Vuković je ponovo odmarao dvojicu starijih igrača (Petkovića i Markovića), a Jurišić bio jedini novi igrač u startnoj postavi u odnosu na prvu utakmicu. Ostatak startera je bio isti – tehničar Dabović, korektor Renovica, srednji bloker Gojko Ćuk, primači servisa Božidar Ćuk i Ćaćić, te libero Škorc. U igru su ulazili još Musabegović i Radunović, dok su u Budućnosti igrali svi, ali bez rezultata.

Budućnost je tokom meča vodila samo dva puta, oba puta sa po 2:1, u prvom i drugom setu. i to dovoljno govori koliko je ekipa Zorana Vukčevića bila daleko da meč učini zanimljivim. Podgpročani su u prvom setu, istina, držali priključak do 15:16, ali su gosti, serijom 3:0 (Ćaćić iz prvog napada, te kontre Gojka Ćuka i Renovice), otišli na 19:15 I prelomili ovaj set.

U drugom setu Budvani su na prvom tehničkom tajm-autu imali četiri poena prednosti (8:4), na drugom su vodili 16:11, a kod 19:12 je bilo evidentno da će povesti sa 2:0.

Treći set je bio, praktično, kopija prethodnog, ne samo zbog toga što su gosti imali identičnu prednost na oba tehnička tajm-auta kao u prethodnom setu...

Izjave

Zoran Vukčević, trener Budućnosti: Čestitam Budvanskoj rivijeri na zasluženoj pobjedi. Mislim da večeras igrom nijesmo bili ni blizu onog meča u Budvi, koji je bio mnogo zanimljiviji i sa više naboja od drugog. Napravili smo mnogo grešaka, i ima dosta stvari koje ćemo morati da analiziramo. Ne mogu da kažem da igrači nijesu željeli, ali nijedan set nijesmo otvorili kako treba. Kako je meč odmicao, Budvanska rivijera je pojačavala servis, i dobijala na sigurnosti na samom bloku. Nadam se da ćemo do srijede malo rashladiti glave i da ćemo u Budvi makar ponoviti onu prvu utakmicu.

Veselin Vuković, trener Budvanske rivijere: Čestitam mojoj ekipi na dobroj partiji. Sad smo sasvim blizu da odbranimo titulu. Budućnost je igrala dobro u prvoj utakmici, a večeras su, vjerovatno, bili opterećeni činjenicom da su imali priliku da, možda, naprave nešto više, zbog čega su igrali mnogo slabije nego u Budvi u gotovo svim elementima igre, sa dosta grešaka, nervoze i nestrpljenja. Na drugoj strani, mislim da smo mi večeras bili na malo nižem nivou nego u prvom meču. Servisom smo opteretili najboljeg igrača Budućnosti Đukića, i to je dalo rezultat i u ostalim fazama igre. Večeras smo ponovo igrali sa mlađim igračima, tako će, vjerovatno, biti i u narednom meču, Raduje me da su Radunović, Musabegović, braća Ćuk, Ćaćić držali dosta dugo dobar nivo igre.

Budućnost - Budvanska rivijera 0:3 (19:25, 16:25, 15:25)

Podgorica – Dvorana: “Morača”. Gledalaca: 200. Sudije: Simonovska (Bar) i Kovačević (Podgorica). Poeni iz napada: Budućnost 27, Budvanska rivijera 33. Poeni iz bloka: Budućnost 6. Budvanska rivijera 11. Poeni iz servisa: Budućnost 3. Budvanska rivijera 4. Greške: Budućnost 26, Budvanska rivijera 14.

Budućnost: Vukašinović 1, Babić 1, Đuranović 1, Rašović, Đukić 9, Bošković 2, Kažić 8, Vlahović, Hamzagić 11, A. Bojić 1, Radović 3, S. Bojić.

Budvanska rivijera: Ćaćić 14, Papović, B. Ćuk 5, G. Ćuk 6, Jurišić 7, Petković, Renovica 14, Dabović, Radunović 1, Škorc, Musabegović 1, Marković.

Bonus video: