Kuljača opet u bolnici, Dragan Marović će na operaciju

Pacijentkinja koja je bila na pregledima u Urgentnom bloku ispričala je “Vijestima” da je vidjela Kuljaču, koji je loše izgledao.
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.03.2011. 08:26h

Ozbiljni zdravstveni problemi nikako da mimoiđu dvojicu okrivljenih budvanskih funkcionera - od juče popodne i Rajko Kuljača ponovo se nalazi na liječenju u Kliničkom centru gdje je Dragan Marović već dvadesetak dana.

Kuljači je juče oko 13 časova ponovo pozlilo u pritvorskoj sobi Istražnog zatvora u Spužu, odakle je skoro u nesvjesnom stanju doveden na pregled kod zatvorskih ljekara.

Odatle je zbog jake aritmije, visokog pritiska i vrtogalvice nakon samo sat vremena, po procjeni doktora, okrivljeni gradonačelnik Budve upućen u Klinički centar.

Dr Perović je kazao da niko iz tužilaštva nije uticao na odluku ljekara o tome da li Marović treba bolnički da se liječi

Na brojnim specijalističkim pregledima u Urgentnom bloku KC-a Kuljača je bio više sati, a oko 20 časova ljekari su odlučili da ga zadrže na liječenju Internog odjeljenja Klinike za kardiologiju.

Operacija Marovića početkom naredne sedmice

“Čula sam kako je tražio da ga vrate u ZIKS, ali su ljekari to odmah odbili govoreći da ima ozbiljne simptome koji zahtijevaju njihov dalji nadzor”, navela je sagovornica.

I okrivljeni potpredsjednik Budve Dragan Marović i pored toga što se nalazi dvadesetak dana u bolnici moraće da bude operisan početkom naredne sedmice, zbog ozbiljnih problema sa bešikom.

Direktor Klinike za urologiju i nefrologiju KC dr Dragoljub Perović potvrdio je “Vijestima” da je Marović u četvrtak bio mnogo loše.

“Zbog njegovog stanja mislili smo da ga juče operišemo, ali smo tu intervenciju ostavili za ponedjeljak. Marović ima ozbiljno oboljenje, a to je problem koji on ima više od 20 godina”, kazao je dr Perović.

Marović se od 8. marta nalazi u Kliničkom centru, gdje je zbog komplikacija sa bešikom i mokraćnim kanalima doveden iz pritvora Istražnog zatvora u Spužu.

Dr Perović je kazao da niko iz tužilaštva nije uticao na odluku ljekara o tome da li Marović treba bolnički da se liječi.

Maroviću, Kuljači i poslaniku DPS-a Đorđiju Pinjatiću i izvršnom direktoru firme “Moninvest” Draganu Sekuliću je, nakon podizanja optužnice, produžen pritvor dok se sedmoro optuženih brane sa slobode.

Bonus video: