Budućnost će pokušati da namuči Budvane

Budućnost je posljednji put pobijedila Budvansku rivijeru 3. aprila 2009. godine u Podgorici, u drugom meču finala plej-ofa sezone 2008/2009.
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.03.2011. 19:54h

Da li će finalna serija plej-ofa odbojkaša trajati više od minimalna tri meča, znaće se sjutra veče nakon duela u „Morači“ – ako Budućnost ne uspije na svom parketu da iznenadi favorizovanu Budvansku rivijeru, sva priča oko titule, sasvim izvjesno, biće završena u trećoj utakmici koja je zakazana za 30. mart.

Mlađani sastav Podgoričana je u prvom meču u Budvi poražen sa 3:0, pri čemu je u tri seta ukupno rivalu poklonio greškama 20 poena, previše i za osvajanje seta, a kamoli nečeg više. Istina, ekipa Zorana Vukčevića je imala periode odlične igre, u drugom setu sve do same završnice, te u prvoj polovini trećeg, ali u subotu će biti potrebno više od toga da bi duel dva najbolja crnogorska kluba bio interesantniji nego što je to slučaj u posljednje dvije sezone...

„Mi moramo da razmišljamo o našoj igri, jer nijesmo zadovoljni kako smo odigrali prvi meč, mada nije bilo ni toliko loše, ali mislim da možemo još bolje. Moramo da pred našim navijačima pokažemo još veću želju, i da probamo što bolje da serviramo, jer u Budvi servisom nijesmo ništa uradili. Ako ih ne pomjerimo servisom, i tako onemogućimo njihove napade kroz sredinu, mislim da nemamo šta da tražimo u toj seriji. Ponavljam, moramo da popravimo našu igru, jer samo tako možemo da se nadamo nekom setu ili produžetku finalne serije. Budvanska rivijera sa kojom smo mi igrali je potpuno drugačija od one u Ligi šampiona, mnogo neiskusnija i imamo šansi da se ravnopravnije nosimo sa njom, iako je i dalje apsolutni favorit, kaže za „Vijesti“ Ivan Rašović, libero Budućnosti.

Gojko Ćuk: Sve osim pobjede bilo bi iznenađenje

Iako bez najiskusnijih Petkovića i Jurišića, koji su meč posmatrali sa klupe, Budvani su rutinski riješili prvi meč u svoju korist, sa samo dva igrača (Marković, Škorc) u postavi od ekipe koje je igrala Ligu šampiona. Ako bude na istom nivou i u „Morači“, pobjeda ne bi trebalo da izostane.

„Prva utakmica je bila dobra, i nije nam bilo lako kako bi se moglo zaključiti po konačnom rezultatu. Budućnost je dobro igrala u drugom setu, kada je na servis Đukića uspjela da se vrati nakon našeg vođstva od 19:15 i izjednači, pa je do kraja seta bilo neizvjesno. U trećem su oni vodili 14:11, ali smo i to uspjeli da preokrenemo. Možda je veliki broj grešaka Budućnosti uticao da ostvarimo maksimalnu pobjedu. Što se tiče drugog meča, sigurno je da Budućnost bolje igra kod kuće, bolje „osjeća“ salu, i očekuje nas još jedan neizvjestan duel. Međutim, mi idemo na pobjedu, sve drugo bi bilo iznenađenje“, kazao je za „Vijesti“ Gojko Ćuk, srednji bloker Budvanske rivijere.

Budućnost je posljednji put pobijedila Budvansku rivijeru 3. aprila 2009. godine u Podgorici, u drugom meču finala plej-ofa sezone 2008/2009, u kojem je Rivijera na kraju slavila titulu sa 3:1 u pobjedama. Od tada do danas Budvani su nanizali 13 uzastopnih pobjeda, u prvenstvu i Kupu, uz svega dva izgubljena seta...

Utakmica u „Morači“ počinje u 17 časova. Sude internacionalci Sonja Simonovska (Bar) i Slobodan Kovačević (Podgorica).

Bonus video: