Aleksandri Gaši 16 godina robije za ubistvo svekra

"Ljuza Gaši je otišao u grad da kupi namirnice. Vratio se, držeći kese u rukama, a okrivljena ga je ubila u dvorištu, sa leđa, čime je ispoljila lukavost, jer je bila sakrivena u mraku", kazala je sudija u obrazloženju presude.
98 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandra gaši, Foto: Arhiva Vijesti
Aleksandra gaši, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 25.03.2011. 19:50h

Aleksandra V. Gaši (48) iz Ulcinja, osuđena je na 16 godina zatvora zbog podmuklog ubistva svekra Ljuze Gašija (78), odlučilo je krivično vijeće sudije Višeg suda Evice Durutović.

Kako je Gaši nedozvoljeno držala oružje, sud je okrivljenoj izrekao jedinstvenu kaznu od 16 godina i četiri mjeseca zatvora.

"Nedovosmisleno je sud utvrdio da se radi o krivičnom djelu "teško ubistvo". Aleksandra Gaši je na podmukao i prikriven način ubila Ljuzu Gašija. Podmuklost se ogleda u dvoličnosti i lukavosti. Lukavo i prepredeno znači da žrtva ne može da se brani i da je bespomoćna, kako je i bio ovaj slučaj. Ljuza Gaši je otišao u grad da kupi namirnice. Vratio se, držeći kese u rukama, a okrivljena ga je ubila u dvorištu, sa leđa, čime je ispoljila lukavost, jer je bila sakrivena u mraku", kazala je sudija u obrazloženju presude.

Prema optužnici Veljka Rutovića, zamjenika višeg državnog tužioca, Gaši je 9. avgusta 2008. godine oko 23 sata u Ulcinju iz kolta ispalila metak u glavu svekru.

U istrazi ona nije sporila da je ubila svekra navodeći da je svekar prema njoj ispoljavao netrpeljivost zbog pripadnosti drugoj nacionalnosti.

Bonus video: