Dvije osobe privedene zbog pljački na Zabjelu, potraga za pomagačima

Podgorička policija rasvijetlila je razbojništva počinjena nad poštarem u podgoričkom naselju Zabjelo i u Pošti u ulici 27. marta, i uhapsila dvije osobe, dok za još dvije traga
110 pregleda 0 komentar(a)
posta, Foto: Zoran Đurić
posta, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 25.03.2011. 14:54h

Podgorička policija rasvijetlila je razbojništva počinjena nad poštarem u podgoričkom naselju Zabjelo i u Pošti u ulici 27. marta, i uhapsila dvije osobe, dok za još dvije traga.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, u torbi, koju su osumnjičeni uzeli od poštara, bilo je oko 13 hiljada eura, za penzije, dok je pošta oštećena za 235 eura.

Policija je uhapsila Podgoričanina Milana Đukanovića i Mihaila Ristića iz Obrenovca, iz Srbije, nastanjenog u Podgorici, zbog sumnje da su 21. marta, oko 12.40 minuta, u Manastirskoj ulici na Zabjelu, počinili krivično djelo razbojništvo nad poštarem I.P.

Policija sumnja da su oni tog dana presreli poštara I.P., prišavši mu putničkim vozilom "golf 2", kojim je upravljao Milan Đukanović.

Tada je, kako se sumnja, Ristić izašao iz vozila i držeći pištolj u rukama, od I.P. zahtijevao da mu preda novac i legne na zemlju, što je poštar i učinio.

Kako je saopšteno iz policije, za to vrijeme, Đukanović je, kako se sumnjama, sa mjesta vozača iz automobila, preko prozora, držao I.P. na nišanu automatske puške.

Ristić je, sumnja se, sa ramena I.P. uzeo poštarsku torbu, u kojoj je bio novac za penzije, u iznosu od oko 13.000 eura, nakon čega su se osumnjičeni udaljili.

"Policija je pronašla i oduzela pištolj "glok" - startni i automatsku pušku kineske proizvodnje, za koje se sumnja da su ih osumnjičeni koristili prilikom izvršenja krivičnog djela. Takođe je pronađena i izuzeta garderoba koju su, sumnja se, tom prilikom nosili", navodi se u saopštenju policije.

Potraga za dvojicom osumnjičenih

Policija traga i za Podgoričanima, Rankom Đukanovićem (24) i Markom Brajovićem (21), koji su, kako se sumnja, sa uhapšenim Milanom Đukanovićem, počinili krivično djelo razbojništvo, na štetu Pošte broj 6, koja se nalazi u ulici 27. marta u Podgorici.

Kako se sumnja, Milan Đukanović i Brajović su 18. marta, oko 19.20 časova, ušli u objekat Pošte, dok ih je Ranko Đukanović čekao napolju, čuvajući stražu.

Brajović je, sumnja se, polomio staklenu površinu pulta sa novcem, dok je Milan Đukanović razvalio pomoćna vrata za ulaz u pult.

Iz policije je saopšteno da se sumnjama, da su oni pištoljem po glavi udarili radnicu Lj.V., koja je zadobila lakše tjelesne povrede, a zatim su iz kase uzeli 235 eura i pobjegli.

Osumnjičeni Milan Đukanović i Mihailo Ristić sjutra će, uz krivičnu prijavu, biti predati istražnom sudiji Višeg suda u Podgorici.

Đukanović zbog sumnje da je počinio dva krivična djela razbojništvo, a Ristić zbog sumnje da je počinio jedno takvo krivično djelo.

Policija intenzivno traga za Rankom Đukanovićem i Brajovićem, zbog sumnje da su počinili takođe krivično djelo razbojništvo.

Bonus video: