PROFESIONALNI BOKS

Hej izabrao Vladimira Klička

"On je ubijeđen da je moj stil tako jednostavan i predvidljiv, ali iznenadiće se udarcem u bradu koji će ga patosirati", kazao je Vladimir Kličko.
59 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Kličko i Dejvid Hej, Foto: Reuters
Vladimir Kličko i Dejvid Hej, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.03.2011. 20:44h

Najbolji bokseri današnjice, braća Vladimir i Vitalij Kličko imaće prilku da objedine šampionske titule u najprestižnijim verzijama. Ne zna se kome će pripasti čast da prisvoji nedostajuću, WBA titulu, koja je u vlasništvu Britanca Dejvida Heja. Danas je, naime, potpisan ugovor da u nekom evropskom gradu 25. juna ili 2. jula boksuje Hej protiv Vladimira, mlađeg od braće koji je vlasnik šampionskih pojaseva u verzijama IBF i WBO.

Upućeni u detalje pripreme ugovora, međutim, navode da je u njemu stajala stavka da u slučaju da Vladimir odustane od meča, njegovo mjesto zauzme Vitalij, vlasnik WBC titule. Nije pouzdano da li je takva klauzula ostala i u finalnom sporazumu dva tabora. Ipak, Vladimirovo obraćanje nakon potpisivanja detalja ugovora govori u prilog tome da jeste.

"Dejvid je izabrao mene, jer smatra da je Vitalij opasniji protivnik. On je ubijeđen da će mu biti lako protiv mene, pošto ga se “bojim”. On je ubijeđen da je moj stil tako jednostavan i predvidljiv, ali iznenadiće se udarcem u bradu koji će ga patosirati. I da, uradiću to u finišu borbe nakon batina koje će morati da trpi svih 12. rundi. Ako, naravno, i ovoga puta ne nađe nekakav izgovor za odustajanje", kazao je Vladimir, koji je trebalo da sa Hejom boksuje prije dvije godine ali je Britanac odustao zbog povrede leđa.

No, ovoga puta sa povredom Vladimir ima problema, koji će tek sljedeće nedjelje početi sa treninzima. Mlađi Kličko ima rješenje i ako ne uspije da se pripremi za meč.

Još gore po Britanca, jer će ga u tom slučaju nokautirati Vitalij.

Hej je “persona non grata” u familiji Kličko, a kako i ne bi nakon brojnih potcjenjivačkih i uvredljivih poruka. Hej je čak napravio poster na kojem stoji u centru ringa sa odrubljenim glavama ukrajinskih bokserskih šampiona. Hej je najavio da će se penzionisati na kraju ove sezone, nakon što redom prebije Vladimira i Vitalija.

U svakom slučaju tokom narednog mjeseca biće odabran i grad u kojem će Hej imati prvu priliku, a za sada se zna da je Moskva za organizaciju meča ponudila 10 miliona dolara.

Preporučujemo za Vas