Policijski izvor: Kako je ubijen i masakriran Rastislav Cvetkov

U "Vijestima" u subotu, 26. marta čitajte o detaljima o ubistvu Ratislava Cvetkova, hapšenju braće Nebojše i Gaja Savića iz Valjeva...
96 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.03.2011. 12:47h

Izvori iz policije kažu da je bugarski državljanin Rastislav Cvetkov zvani Rosi Bugarin ubijen najverovatnije u četvrtak, nakon svađe sa svojim poznanikom Nebojšom Savićem (29) iz sela Boćevci kod Valjeva.

Sumnja se da je Cvetkova ubio Savić, a da mu je u zločinu pomogao rođeni brat Gajo (28).

Obojica su juče uhapšeni, dan pošto je na brdu Topliš pronađeno obezglavljeno, spaljeno tijelo Cvetkova.

Više uboda nožem

Brutalnom ubistvu, kako se sumnja, prethodila je svađa Nebojše i Rastislava, koji su se mimoišli oko zajedničkih sumnjivih poslava kojima su se bavili u Budvi - sitnih krađa i preprodaje droge.

Sagovornik “Vijesti” iz policije kazao je da su braća priznala da su se proteklih nekoliko dana Nebojša i Rastislav često svađali. Navodno, sve je kulminiralo prekjuče rano ujutro kada je Nebojša, koji je bio sam u stanu u naselju Adok, nasrnuo na svog druga i partnera.

“Počeli su da se tuku, a onda je Nebojša uzeo nož i više puta ubo Cvetkova. Od uboda nožem Cvetkov je izdahnuo, ali Nebojša nije prestajao da ga u vrat i tijelo ubada nožem”, ispričao je sagovornik iz policije.

Taman nakon što je ubio druga u stan je ušao Nebojšin brat Gajo, koji je bio zatečen prizorom.

“Šta si to uradio, šta ćemo sada“, pitao je navodno Gajo brata, a potom nakon kraće svađe oni su se smirili i počeli da kuju plan kako da se oslobode leša, ispričao je sagovornik “Vijesti” upućen u istragu.

Djelove tijela spakovali u tuš ceradu

Gajo je predložio da isijeku tijelo, jer ga tako lakše mogu iznijeti iz stana. Gajo je onda, kako vjeruje policija, otišao u obližnju prodavnicu građevinske opreme gdje je kupio testeru.

Dok je mlađi brat bio u kupovini, stariji je okrvavljeno tijelo Cvetkova unio u kupatilo njihovog iznajmljenog stana. Kada je Gajo stigao sa testerom, braća su iskomadala Cvetkova...

Gajo je, navodno, predložio da glavu i šake spakuju u kesu i zakopaju, kako bi se izbjegla identifikacija a da se ostaci trupla- ruke i noge spreme u ceradu od tuš kabine i spale.

“Tada su se podijelili - Nebojša je autom odnio truplo u šumu, ali je prije toga svratio na benzinsku pumu gdje je kupio bidon benzina. Gajo je pješke, držeći u rukama kesu sa glavom i šakama, krenuo krivudavim ulicama ka šumi iznad manastira Podmaine, gdje je odlučio da zakopa djelove tijela ubijenog Cvetkova”, ispričao je sagovornik iz policije.

Jučerašnja akcija

Policija je uhapsila braću Savić iz Valjeva koji su priznali zločin na brdu Topliš iznad Budve gdje je prekjuče nađeno raskomadano tijelo Rastislava Cvetkova.

Policija je nakon saslušanja uhapšenog Gaja Savića otkrila mjesto gdje je zakopao odsječenu glavu i šake masakriranog čovjeka.

Gajo je priznao da je glavu i šake odnio i zakopao ispod manastira Podmaine.

Gotovo do kraja ugljenisano, masakrirano i obezglavljeno tijelo muškarca nađeno je četvrtak oko 18.50 časova na šumovitom proširenju brda Spas iznad Budve, nedaleko od poznate diskoteke “Top hil”.

Prvo je uhvaćen osumnjičeni za ubistvo Nebojša Savić, a potom i njegov brat u naselju Maini.

Policija sumnja se da je Gajo pomogao bratu da raskomadaju tijelo žrtve.

Uhapšeni Nebojša je sa ćebetom na glavi i izveden iz zgrade u kojoj je uhapšen, i potom ubačen u policijsko vozilo.

Policijski inspektor rekao je "Vijestima" da su rasvijetlili slučaj montruoznog ubistva.

Policajci su bili na svakoj raskrsnici u Budvi, a ne samo na prilazu gradu i kod mjesta gdje je pronađan leš.

U neposrednoj blizini mjesta na kome je u januaru ubijen Kraljevčanin Ivan Šćepanović, u naselju Adok, policija je u kontejneru pronašla garderobu za koju se sumnja da je koristio ubica ili osoba koja je prenijela tijelo nepoznatog muškarca na brdo Topliš iznad diskoteke Top hil.

Uviđaj je završen, a u Budvi je bio i istražni sudija Višeg suda u Podgorici Radomir Ivanović.

Prijavljen požar

Monstruozan zločin otkriven je kad je neko od građana prijavio vatrogasnoj jedinici iz Budve da nešto gori u šumi na brdu iznad Budve.

Vatrogasci su na gomili ugledali gotovo do kraja ugljenisano i obezglavljeno ljudsko truplo, a preko njega prebačene nagorjele otkinute noge i ruke...

Vatrogasne ekipe otišle su do mjesta odakle je gorjela vatra i kuljao gust dim, a potom su se probili kroz šumarak kako bi što prije ugasili požar. Ne sluteći šta ih čeka, trojica budvanskih vatrogasca počeli su da iz ručnih kanistera gase vatru, a potom nakon što su ugasili i posljednje plamene jezičke otkrili monstruozan prizor.

Vatrogasci su na gomili ugledali gotovo do kraja ugljenisano i obezglavljeno ljudsko truplo, a preko njega prebačene nagorjele otkinute noge i ruke...

Užasan prizor prijavljen je policiji nakon čega su ekipe inspektora i forenzičara stigle na lice mjesta.

Dok su u mraku ušuškanog proširenja na drugoj krivini koja vodi ka poznatoj diskoteci forenzičari uzimali tragove, odmah se posumnjalo da je beživotno raskomadano tijelo poliveno benzinom, a potom zapaljeno.

Sa sličnom egzekucijom prošle godine susrela se i hrvatska policija koja je u jezeru Jarun kod Zagreba otkrila masakrirano tijelo Srbina Cvetka Simića

“Vijestima” su inspektori uključeni u istragu brutalnog ubistva kazali da je spoljašnjim pregledom leša vidljivo da je ubica hirurški precizno kidao djelove tijela. Ruke su otkinute u ramenu, a noge u kuku i onda prebačene preko obezglavljenog trupla.

Uviđaj je policiji posebno otežavao mrak i nepristupačan teren, ali su inspektori i pored toga baterijskim lampama osvjetljavali šumu i brdo oko mjesta gdje je nađeno ugljenisano tijelo.. .Uviđaj će najvjerovatnije biti nastavljen danas.

Inspektori iz Budve kojima su se priključile i kolege iz Podgorice, nigdje oko tijela nijesu pronašli krv niti glavu.

Jedan od inspektora objasnio je da je policiji to signal da je riječ o lešu koji je negdje drugo iskomadan i zamrznut, a potom donijet na brdo gdje je zapaljen.

Slično kao u Jarunu

Sa sličnom egzekucijom prošle godine susrela se i hrvatska policija koja je u jezeru Jarun kod Zagreba otkrila masakrirano tijelo Srbina Cvetka Simića.

Policija je tada do identiteta ubijenog došla analizom DNK-a, koji su uporedili s bazom podataka srpske policije jer je Simić povezivan sa švercom droge.

Hrvatima je tada bilo jasno da je Simić žrtva mafijaškog obračuna, a tokom istrage je utvrđeno da je to dijelo Sretka Kalinića zvanog Zver.

Opširnije u izdanju "Vijesti" u subotu, 26. marta

Bonus video: