Petar Pan u nekoliko filmskih izdanja

Nedavno su novinari nabrojali čak pet filmskih adaptacija priče o Petru Panu, a među njima su i one koje žele da profitiraju na uspjehu Sumraka.
836 pregleda 0 komentar(a)
Petar Pan, Foto: Ef
Petar Pan, Foto: Ef
Ažurirano: 24.03.2011. 17:35h

Vječitog dječaka Petra Pana gledaćemo u nekoliko filmskih izdanja: kao momka mlade Vendi, brata Kapetana Kuke i negativca koji otima dječake!

U Holivudu nijesu popularni samo superjunaci - i bajke imaju svoju (dječju) publiku!

Nedavno su novinari nabrojali čak pet filmskih adaptacija priče o Petru Panu, a među njima su i one koje žele da profitiraju na uspjehu Sumraka, piše filmski.net.

Evo tih pet projekata.

The Never Land

U ovaj film producenti ulažu nade da će postati veliki hit, pa su obezbijedili veliki budžet i “veliku ljubavnu priča”. Priča će biti fokusirana na likove Petra Pana i Vendi koji će navodno dobiti tretman u stilu Sumraka pa će nevino flertovanje iz originalne priče u filmskoj verziji biti prošireno u pravu ljubavnu priču.

Projekat koji još nema naziv

Opisan je kao “porodična avantura” iza koje stoje televizijski scenarista i producent Džef Rejk i producenti “Lovaca na djeveruše”.

Pan

Sonyjev projekat koji se bazira na dramskom tekstu sa početka XX vijeka u kojem su Petar Pan i njegov neprijatelj Kapetan Kuka zapravo braća. Glavni glumac je Čening Tejtum, a film producira Džo Rut koji je adaptirao “Alisu u zemlji čuda” za Tima Bartona.

Neverland

Najmračnija verzija na ovoj listi! Kapetan Kuka je pozitivac, a Petar Pan je negativac koji otima dječake, dok Kuka pokušava da ga zaustavi.

Neverland

Drugi Neverland nije film već četvorosatna igrana miniserija u kojoj bi Zvončici glas trebalo da posudi Kira Najtli, a igraju još i Rajs Ifans i Ana Fril.

Bonus video: