Sarajevo film festival:Prijave do 25. maja

Tokom 17. Sarajevo film festivala, mladi filmski profesionalci imaće priliku da uče od renomiranih stručnjaka, koji su voljni da sa njima podijele znanje i iskustvo.
56 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.03.2011. 14:15h

Konkurs za učešće mladih filmskih stvaralaca iz Jugoistočne Evrope u Talent Campusu, Sarajevo film festivala traje do 25. maja.

Program Sarajevo Talent Campusa, pokrenut 2007. u saradnji s Internacionalnim filmskim festivalom u Berlinu i Berlinale Talent Campusom, otvoren je za mlade profesionalce i studente posljednje dvije godine studija filma. Polaznicima Campusa nudi se uzbudljiv program predavanja, panel diskusija, kritičkih polemika, te radionica, praktičnih vježbi, filmskih projekcija i interfestivalskih ekskurzija - navode organizatori. Informacije o načinu prijavljivanja za ovaj segment festivala mogu se pronaći na sajtu sff.ba.

Peti Sarajevo Talent Campus, koji će biti održan između 24. i 30. jula, okupiće scenariste, reditelje, glumce i producente iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Rumunije, Slovenije, Srbije, Turske i s Kosova. U fokusu Talent Campusa ove godine je tema: “Naše vrijeme, moje gledište”.

U toku je i konkurs filmova za programe 17. Sarajevo film festivala. Filmski autori i producenti do 27. maja mogu prijaviti svoja ostvarenja za takmičarski program – igrani film, takmičarski program – kratki film, takmičarski program – dokumentarni film, kao i kategorije novi tokovi – kratki, dječiji program i TeenArena. Prijave se mogu poslati na adresu: Obala Art centar za Sarajevo film festival (uz naznaku programa za koji se prijavljuju), Zelenih beretki 12/I, 71 000 Sarajevo, ili na e-mail: programmes@sff.ba.

Nagrade za najbilja ostvarenja po kategorijama kreću se od tri do 25.000 eura.

Sedamnaesto izdanje Sarajevo film festivala će se održati od 22. do 30. jula 2011. Okosnicu programa čine ostvarenja iz regiona Jugoistočne Evrope.

Bonus video: