Galeb ponovo bolji u maratonu, finale sa Lukom Bar

Interesantno, prvi put u ovoj sezoni, u petom međusobnom susretu ovih ekipa, slavio je domaćin.
0 komentar(a)
Galeb - Budućnost, Foto: Zoran Đurić
Galeb - Budućnost, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 23.03.2011. 18:09h

Kao prije pet dana u Podgorici, duel Galeba i Budućnosti Zetatrans odlučen je nakon pet setova, i ponovo je pripao šampionu, nakon puna dva sata i deset minuta igre, pa će finale ovogodišnjeg prvenstva biti, zapravo, repriza prošlogodišnjeg – za titulu će se boriti Galeb i Luka Bar.

Interesantno, prvi put u ovoj sezoni, u petom međusobnom susretu ovih ekipa, slavio je domaćin.

Nakon prvog seta u kojem su aktuelne šampionke lako došle do prednosti, najveća borba viđena je u drugom. I pored vođstva domaćih odbojkašica od 23:16, Budućnost je, prije svega dobrim servisom i igrom u odbrani, uspjela da se vrati u set i na kraju ga i osvoji.

Poslije dva relativno lako osvojena seta, trećeg za gošće i četvrtog za domaće odbojkašice, ušlo se u peti odlučujući. Odbojkašice Luke Tijanića pokazale su veću zrelost u trenucima kada se lomio meč i na kraju stigle do zasluženog trijumfa.

Finalna serija plej-ofa, do tri pobjede, počinje između 1. i 3. aprila, a eventualna majstorica je na programu između 15. i 17. istog mjeseca.

Galeb - Budućnost 3:2 (25:20, 32:34, 17:25, 25:22, 15:12)

Bar - Dvorana "Topolica". Gledalaca: oko 200. Sudije: Vučković (Budva), Beljkaš (Bar).

Galeb: Vojinović, Milićević, Đukić, M. Rosić, Tapušković, Šćepanović, Cvijović, Vukelić, Jovanović, Medojević, Loren, Broski.

Budućnost: Raičević, Škerović, Bratić, Bajić, Bojović, Mihailović, Bečić, Peruničić, Rosić, Taušan, Mićanović, Vujadinović.

Bonus video: