ULUCG TRADICIONALNO

Mihailu Jovićeviću nagrada za najbolju izložbu

Izložba će biti otvorena u četvrtak, u 20 sati u podgoričkom Umjetničkom paviljonu. Postavku čine radovi 133 autora
63 pregleda 0 komentar(a)
Mihailo Jovićević, Foto: Savo Prelević
Mihailo Jovićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.03.2011. 16:23h

Tri ravnopravne nagrade “Milunović, Stijović, Lubarda”, ovogodišnje tradicionalne 66. izložbe članova Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore, dodijeljene su Milovanu-Mikiju Raduloviću, Joveti Ljumoviću i Vladimiru Đuranoviću. Nagrada za najbolju samostalnu izložbu u protekloj godini pripala je poznatom slikaru Mihailu Jovićeviću.

Žiri u sastavu Ljiljana Zeković, predsjednica, i članovi Olga Perović, istoričarka umjetnosti, Slobodan Slovinić, slikar, Igor Rakčević, predsjednik ULUCG-a, i Roman Đuranović, predsjednik Umjetničkog savjeta ULUCG-a, donio je odluku da se tri ravnopravne nagrade “"Milunović, Stijović, Lubarda” dodijele Milovanu-Mikiju Raduloviću za rad “Bez naziva” (30x40cm, kombinovano, 2010), Joveti Ljumoviću za rad “Claw” (H 95 cm, skulptura u kamenu, 2011) i Vladimiru Đuranoviću za crtež iz ciklusa “Light” (50x35 cm, pero, tuš na kanson papiru, 2011).

Nagrada za najuspješniju izložbu u protekloj godini pripala je Mihailu Jovićeviću za retrospektivnu izložbu realizovanu u Dvorcu Petrovića u Podgorici.

Tradicionalna 66. izložba članova Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore biće otvorena u četvrtak, u 20 sati u podgoričkom Umjetničkom paviljonu. Postavku čine radovi 133 autora.

Organizator izložbe je Udruženje likovnih umjetnika Crne Gore, a pokrovitelj Ministarstvo kulture Crne Gore. Izložba će biti otvorena u narednih dvadeset dana.