15 najzanimljivijih činjenica o ženskim grudima

Znate li koliko su u prosjeku teške ženske grudi, kako ostaju jedre, mogu li silikoni da izazovu suicidalno ponašanje? Pročitajte.
310 pregleda 0 komentar(a)
grudi, Foto: Www.shutterstock.com
grudi, Foto: Www.shutterstock.com
Ažurirano: 23.03.2011. 11:35h

Znate li koliko su u prosjeku teške ženske grudi, kako ostaju jedre, mogu li silikoni da izazovu suicidalno ponašanje? Pročitajte.

Ženske grudi uvijek su zanimljiva tema, posebno muškom rodu.

Iako svi misle da znaju sve o njima, činjenica je da još uvijek postoje mnoge zagonetne stvari koje se tek u novije vrijeme otkrivaju, piše tportal.hr.

Vrijeme je da ih saznate i vi…

1. Jedna dojka prosječno teži oko pola kilograma i sadrži oko pet odsto ukupne tjelesne masti.

2. Baš kao i penis, i dojka nabuja za vrijeme seksualnog uzbuđenja.

3. Prosječna ženska bradavica tokom seksa naraste više od jednog centimetra.

4. Prosječna veličina ženskih grudi je 36 C, što pokazuje da žene danas imaju veće grudi. Naime, prije samo nekoliko godina prosječna veličina bila je 34 B.

5. U srednjem vijeku privlačnim grudima su smatrane one s velikim razmakom između dojki, dok se danas ljepšima smatraju one kod kojih je taj razmak minimalan.

6.Velike grudi danas su očigledno na cijeni s obzirom na to da je najčešća estetska operacija u svijetu upravo povećanje grudi.

7. Kod žena koje u grudi stave implantate tri puta se povećava rizik od suicida, pokazalo je opsežno američko istraživanje iz 2007. godine. Ne zna se tačno zašto, ali stručnjaci smatraju da je to zbog određenih toksina koji se nalaze u implatatima.

8. Želite da imate lijepe grudi koje će dugo biti jedre i uspravne? Obavezno prestanite da pušite: pušenje dokazano doprinosi spuštanju grudi.

9. Žene na nekim plažama ne smiju da hodaju u toplesu. Kako bi se ispravila ta nepravda, osnovana je internetska stranica GoTopless.org koja promoviše pravo žena da hodaju u toplesu.

10. Nijedna žena nema grudi identične veličine. Kako pokazuju istraživanja, najčešće je lijeva dojka veća od desne.

11. Brojna istraživanja su pokazala da su grudi prvo što muškarci primijete na ženi: i nije neka novost, zar ne?!

12. Istraživanje koje je sprovela kompanija za proizvodnju donjeg veša Trijumf, pokazalo je da najveće grudi u Evropi imaju Britanke. Na drugom mjestu su Dankinje, a na trećem Holanđanke. Zanimljivo je da najmanje grudi imaju Italijanke, koje su na glasu kao rasne žene.

13. U 20-ima ženske grudi sadrže mast, mliječne žlijezde i kolagen. Međutim, godinama posljednja dva “sastojka” nestaju, a ostaje samo mast. Zato grudi padaju.

14. Ženske grudi se tokom mjesec dana značajno mijenjaju, što zavisi od mjesečnog ciklusa žene i uticaja hormona. Najmekše su odmah nakon menstruacije, a najseksipilnije su sredinom perioda, i to zbog izuzetno izraženih bradavica. Tokom menstruacije su vrlo osjetljive, pa čak i bolne.

15. Neke žene se boje da spavaju na stomaku da im se grudi ne spljošte. Iako se tako nešto ne može desiti, ipak bi vremenom grudi mogle da promijene oblik. Naravno, samo ako spavate svake noći na stomaku.

Bonus video: