ULTRAMARATON

Na startu 30 trkača

Podgorički ultramaraton “Montenegro 2011” održaće se u subotu 26. marta, sa početkom u deset sati.
0 komentar(a)
Lidija Mikloš, Foto: Www.maraton.co.me
Lidija Mikloš, Foto: Www.maraton.co.me
Ažurirano: 22.03.2011. 18:28h

Podgorički ultramaraton “Montenegro 2011” održaće se u subotu 26. marta, sa početkom u deset sati. Na startu 11. izdanja ove međunarodne manifestacije naći će se 30 atletičara koji će trčati na 50 kilometara. Među najavljenim ultramartoncima biće i tri atletičarke, Marijana Radulović, Zorica Krivokapić i Lidija Mikloš iz Podgoričkog maratona, koja brani titulu i rekorderka je ove trke koja se tradicionalno održava Ulicom crnogorskih serdara, kružnom stazom u dužini od kilometra.

- Vremenski limit za takmičenje je ograničen na šest sati i zvaničan rezultat će ostvariti takmičari koji do tog vremena istrče 50 kilometara. Osim Mikloš i ove godine će nastupiti atletičar iz Kule, Zdravko Mišović koji brani titulu prošlogodišnjeg pobjednika, U konkurenciji će biti atletičari iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Makedonije i Crne Gore. Takmičari iz naše zemlje boriće se i za prvaka Crne Gore – kazao je Milan Madžgalj, generalni sekretar Atletskog saveza Crne Gore.

Ultramaraton se održava u okviru manifestacije Dani trčanja Podgorice. Seniori će se u okviru ultramaratona takmičiti na 10 kilometara a seniorke na duplo kraćoj dionici. Juniori će trčati kilometar a juniorke i pioniri 800 metara, pionirke će trčati 600 metara a učenici od prvog do četvrtog razreda 400 metara. Osim u trčanju, biće održano i takmičenje u bacanju kugle u svim uzrastima, memorijal “Vojo Vračar”.