Kuću kupljenu od Kusturice Veljovići uknjižili na brata direktora policije

Kusturica je “Vijestima” sinoć potvrdio da je prodao vikendicu , tvrdeći da to nije ni blizu 200.000 eura...
345 pregleda 0 komentar(a)
Veselin Veljović, kuća, Žabljak, Foto: Čitalac "Vijesti"
Veselin Veljović, kuća, Žabljak, Foto: Čitalac "Vijesti"
Ažurirano: 22.03.2011. 07:58h

Mojkovački policajac Aleksa Veljović, brat Veselina Veljovića, vlasnik je vikendice na Žabljaku, za koju tamnošnji žitelji tvrde da pripada direktoru Uprave policije.

Dio vikendice na jednoj od najjatraktivnijih lokacija, u blizini Hotela “Jezera”, prethodno je bio vlasništvo poznatog filmskog režisera Emira Kusturice, koji je kuću prodao Veljovićima preko prijatelja na Žabljaku.

Kusturica je “Vijestima” sinoć potvrdio da je prodao svoj dio vikendice i naveo da se ne sjeća za koji iznos jer je taj posao za njega obavila prijateljica sa Žabljaka. On je demantovao da je prošle godine vlasništvo nad vikendicom ustupio za blizu 200.000 eura, kao što tvrde dobro upućeni izvori “Vijesti”. Režiser je u telefonskoj izjavi rekao “Vijestima” da se radilo o “drastično nižoj cijeni”. Drugi izvor “Vijesti” tvrdi da je kuća “gotovo sigurno” plaćena 120.000 eura. Posrednik u poslu, koga su “VIjesti” kontaktirale međutim nije ni želio da komentariše tu transakciju

Veljović je prošlog petka, prema informacijama “Vijesti”, na sjednici skupštinskog Obora za bezbjednost,odgovarajući na pitanje lidera Pokreta za promjene Nebojše Medojevića,potvrdio da dio vikendice-tripleksa pripada njemu, njegovom bratu i braći od stričeva. Prema informacijama “ Vijesti” iz katastra Aleksa Veljović je vlasnik prizemlja od 27 kvadrata koliko ima sprat vikendice, a potkrovlje sedam kvadrata manje.

Aleksa Veljović sinoć nije želio da komentariše te informacije.

“Nema potrebe da me uznemiravate oko toga, to pitajte Nebojšu Medojevića”, rekao je on za “Vijesti”.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: