Nepoznat motiv ubistva Jelene Kastratović, komšije u šoku

Policija je u selu Trešnjevo kod Andrijevice, ispred kuće zatekla osumnjičenog Vučetu Kastratovića koji se nije opirao hapšenju.
317 pregleda 0 komentar(a)
ubistvo, andrijevica, Foto: Tufik Softić
ubistvo, andrijevica, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 21.03.2011. 23:18h

Privatni preduzetnik iz Andrijevice Vučeta Kastratović (40) osumnjičen je da je pucnjem iz improvizovanog pištolja, takozvane "olovke", usmrtio svoju suprugu Jelenu (29), oko 16.30 časova ispred porodične kuće u selu Trešnjevo.

Policija sumnja da se tragedija dogodila kada je Vučeta nakon kraće prepirke sa suprugom izvadio pištolj, potrčao za njom i u dvorištu ispred porodične trospratnice pucao joj u glavu.

Pucanj je čuo jedan od Vučetine braće koji je dotrčao do snahe koja je ležela u lokvi krvi, a potom je sa komšijama pokušao da je što prije odveze do ljekara.

Teško ranjena žena bez svijesti je dopremljena u Opštu bolnicu u Beranama gdje je preminula ubrzo nakon prijema, jer je imala tešku prostrelnu ranu na glavi.

U vrijeme ubistva u prizemlju kuće bila su njihova tri maloljetna sina, a u potkrovlju i Vučetini roditelji

Pregled kod psihijatra

Policija je nakon što su komšije prijavile tragediju otišla u ovo selo koje se nalazi na 4-5 kilometara od Andrijevice, gdje je ispred kuće zatekla osumnjičenog Kastratovića koji se nije opirao hapšenju.

On je odmah priveden u prostorije za zadržavanje Područne jedinice Berane, a tokom noći očekivalo se saslušanje, ali je prije toga bio na ispitivanju kod ljekara - psihijatra.

“Zbog njegovog stanja morali smo prvo da ga dovedemo kod psihijatra na pregled. Nakon mišljenja ljekara biće obavljeno saslušanje nakon kojeg će, vjerovatno, biti jasniji motiv ovog ubistva”, kazao je sagovornik iz PJ Berane.

Kastratovići su godinama bili u braku, a Vučina je dobro zarađivao kao privatni preduzetnik, jer se bavio drvopreradom

“Vijestima” su komšije ispričale da su Kastratovići živjeli u skladnom braku, ali da je Vučeta prije nekoliko mjeseci počeo “čudno da se ponaša”.

“Mislim da je zbog nekih psiholoških problema išao i kod ljekara”, kazao je jedan od Kastratovićevih komšija.

Komšije u šoku

U vrijeme ubistva u prizemlju kuće bila su njihova tri maloljetna sina, a u potkrovlju i Vučetini roditelji.

“Nadam se da dječaci nijesu vidjeli tragediju”, pričao je komšija Kastratovića, koji je bio u šoku zbog tragedije, dok je posmatrao policijski uviđaj.

Inspektori iz Berana i Ispostave policije iz Andrijevice su sa zamjenikom višeg tužioca u Bijelom Polju Nadom Bugarin više sati ispred kuće Kastratovića u Trešnjeviku uzimali tragove.

Policija je u dvorištu pronašla i improvizovani pištolj iz kojeg je Vučeta, kako se sumnja, ubio Jelenu.

“Sumnja se da je u pravcu supruge iz prerađenog pištolja, tzv. olovke, ispalio jedan metak koji je pogodio u glavu i nanio joj tešku tjelesnu povredu, od koje je kasnije preminula u Opštoj bolnici u Beranama”, navodi se u saopštenju policije.

Pištolj iz kojeg je Kastratović, kako se sumnja, usmrtio ženu upućen je na vještačenje u Forenzički centar u Danilovgradu.

Godinama bili u braku

Po nalogu istražnog sudije Višeg suda u Bijelom Polju, tijelo ubijene Jelene transportovano je sinoć na Odjeljenje sudske patologije Kliničkog centra Crne Gore u Podgorici, gdje će biti urađena obdukcija.

Kastratovići su godinama bili u braku, a Vučina je dobro zarađivao kao privatni preduzetnik, jer se bavio drvopreradom.

“Nemamo podatke da su imali teške razmirice u braku, niti je Jelena policiji ranije prijavljivala supruga za porodično nasilje. Kada osumnjičeni bude saslušan znaće se bliže šta je bio motiv ovog ubistva”, kazao je sagovornik “Vijesti” iz beranske policije.

Osumnjičeni Kastratović će, uz krivičnu prijavu, biti predat istražnom sudiji Višeg suda u Bijelom Polju, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo.

Bonus video: