Roman Abramovič pomaže Jeleni Isinbajevoj

"Jelena je zamolila Abramovića da pomogne u obnovi arene u Vogogradu. Ona je sada u lošem stanju i zimi je u njoj nemoguće trenirati zbog hladnoće", kazao je predsjednik atletske federacije Rusije Valentin Balahničov.
0 komentar(a)
Jelena Isinbajeva, Foto: REUTERS
Jelena Isinbajeva, Foto: REUTERS
Ažurirano: 21.03.2011. 16:20h

Čuveni biznismen i vlasnik Čelzija Roman Abramovič pomoći će svjetskoj rekorderki u skoku s motkom, Jeleni Isinbajevoj, tako što će renovirati dvoranu u Volgogradu u kojoj ona trenira.

Olimpijska šampionka i poznati ruski milijarder sreli su se u decembru prošle godine u Cirihu, prilikom određivanja domaćina Svjetskog prvenstva u fudbalu 2018. godine. Organizaciju je dobila Rusija, a Abramovič je obećao pomoć Isinbajevoj.

"Jelena je zamolila Abramovića da pomogne u obnovi arene u Vogogradu. Ona je sada u lošem stanju i zimi je u njoj nemoguće trenirati zbog hladnoće. Iznenadio sam se kada sam čuo da su ti razgovori odmakli i da je Abramovič rekao njegovim ljudima da se raspitaju šta sve treba da bude urađeno i koliko će to da košta ", kazao je predsjednik atletske federacije Rusije Valentin Balahničov.

I portparol Romana Abramoviča Džon Man potvrdio je da su u toku razgovori o rekonstrukciji arene u Volgogradu, u kojem su stasale još dvije olimpijske šampionke u atletici - Tatjana Lebedeva u skoku u dalj i troskoku i Jelena Slesarenko u skoku u vis.

Bonus video: