Olga Perović o Dadovom djelu

Olga Perović je autorka brojnih radova i knjiga iz oblasti likovne kritike i istorije umjetnosti, koji su nagrađeni značajnim jugoslovenskim i crnogorskim priznanjima.
63 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.03.2011. 16:12h

Akademik Olga Perović održaće u utorak, 22. marta u Crnogorskoj akademiji nauka i umjetnosti, u 13 časova, akademsku besjedu o Dadu Đuriću.

Olga Perović rođena je 1932. godine u Podgorici. Osnovno i srednjoškolsko obrazovanje stekla je u Nikšiću, a diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Beogradu 1957. godine.

Obavljala je poslove novinara i urednika brojnih glasila, te urednika Likovne enciklopedije Jugoslavije za Crnu Goru. Bila je član Izvršnog vijeća Crne Gore, predsjednik Republičkog komiteta za informisanje, član Predsjedništva SRCG od 1986. do 1990. godine.

Autorka je brojnih radova i knjiga iz oblasti likovne kritike i istorije umjetnosti, koji su nagrađeni značajnim jugoslovenskim i crnogorskim priznanjima. Član je Matice crnogorske, Crnogorskog P.E.N. centra, Međunarodnog udruženja likovnih kritičara AISA.

Za vanrednog člana Crnogorske akademije nauka i umjetnosti izabrana je 8. decembra 2000. godine, a za redovnog 19. decembra 2008. godine.

Bonus video: