Za tužilaštvo nije bilo prijetnje Barskom portalu

"Ovo je do kraja pristrasna odluka, i kao stijena čvrst dokaz da DPS kontroliše i tužilaštvo", ocijenio je Jovanović nakon rješenja ODT
194 pregleda 1 komentar(a)
Barski portal, Foto: Printscreen
Barski portal, Foto: Printscreen
Ažurirano: 31.03.2018. 16:29h

Osnovno državno tužilaštvo Bar (ODT) odbacilo je krivičnu prijavu koju je protiv predsjednika DPS Mila Đukanovića i predsjednice barskog odbora DPS Branke Nikezić nedavno podnio glavni urednik Barskog portala Milenko Jovanović zbog navoda „Nećete dugo“ u reagovanju barskog odbora DPS na pisanje ovog portala, o čemu su “Vijesti” ranije pisale.

Ovim povodom je i Udruženje novinara Crne Gore javno zatražilo da ODT Baru “ispita prijetnju DPS”.

"Obavještavamo vas da je 20. marta ovo tužilaštvo donijelo rješenje o odbacivanju krivične prijave, koju ste 13. februara podnijeli protiv Đukanović Mila i Nikezić Branke, zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti iz čl.168 st.2 u vezi st.1 KZCG," piše u odgovoru ODT Bar uredniku Barskog portala Milenku Jovanoviću.

Osnovni državni tužilac Radmila Gačević je prije donošenja rješenja prvo saslušala Jovanovića koji je naveo da je poruka "Nećete dugo" usmjerena na ugrožavanje fizičkog integriteta urednika portala i njegovih saradnika, “ali i prijetnja gašenjem našeg medija po svaku cijenu", da je Đukanović pred zakonom odgovorno lice DPS; te da se ne osjeća bezbjedno.

Poslije Jovanovića, pred tužioca je izašla i predsjednica barskog DPS Branka Nikezić koja je rekla da poruka „Nećete dugo“ nije imala prijeteći karakter, te da nije bila upućena nikome ponaosob u redakciji Barskog portala. Predsjednik DPS-a nije pozivan da izađe pred tužioca u Baru.

"Ovo je do kraja pristrasna odluka, i kao stijena čvrst dokaz da DPS kontroliše i tužilaštvo", ocijenio je Jovanović nakon rješenja ODT.