Kadžiulis preslikani Lukšić, Federer pljunuti Tarantino

Tokom utakmice Budućnost - Nimburk, 20-ak navijača „plavih” uzvikivali „Igore, Igore...” Zbunjeni gledaoci su uskoro shvatili o čemu se radi - Gintaras Kadžiulis mnogo liči na Lukšića
54 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.03.2011. 00:14h

Odlučujuću utakmicu košarkaša Budućnosti za plasman na fajnl-for NLB lige protiv Nimburka, između ostalog, obilježila su tri detalja.

Sva tri su uslijedila nakon odličnih poteza Gintarasa Kadžiulisa, kada je grupa od 20-ak navijača „plavih” uzvikivala „Igore, Igore...”

Ostali gledaoci bili su zbunjeni, ali uskoro su shvatili o čemu se radi - litvanski košarkaš toliko liči na crnogorskog premijera Igora Lukšića, da bi nekoga lako bilo ubijediti da su blizanci...

U svijetu sporta mnogo je primjera sličnosti. Sjećate li se Dejvida Haselhofa, čuvenog Miča Bjukenona iz serije „Čuvari plaže”?

Smatra se da je taj skromni glumac napravio karijeru zahvaljujući nevjerovatnoj sličnosti sa jednim od najpopularnijih američkih sportista, legendarnim kvoterbekom Majami Dolfinsa Denom Marinom.

Šef stručnog štaba Pitsburg Stilersa Majk Tomlin, najmlađi trener u istoriji NFL-a sa osvojenim Superboulom, isti je kao zvijezda serije „Doktor Haus”, Omar Eps.

Ima još mnogo sportista i glumaca koji liče jedni na druge.

Nesuđeni crnogorski košarkaški reprezentativac Saša Vujačić podsjeća na Džejsona Švarcmana, a vaterpolista „crvenih ajkula” Damjan Danilović na mladog Petra Strugara, koji je u filmu „Montevideo, bog te video” glumio Mošu Marjanovića.

Čuveni košarkaš Hjustona, LA Lejkersa i San Antonija Robert Ori liči na Vila Smita, a Rodni iz serije „Mućke” je vječito služio za poređenje.

U Engleskoj sa Nikolasom Lindherstom, glumcem koji se proslavio u toj seriji, porede Pitera Krauča, ali mnogo više na njega liči slovenački košarkaš Erazem Lorbek.

Košarkaša Čikaga Kajla Korvera mnogo su više puta zamijenili sa ponatim glumcem Eštonom Kučerom.

Listu sličnosti između sportista i filmskih umjestnika zatvaraju Rodžer Federer i Kventin Tarantino.

Vlade Divac liči na komičara Jakova Smirnofa.

Jedina razlika između Krisa Boša i Snup Doga je to što je centar Majamija 10-ak centimetara viši i 30-ak kilograma teži.

Nadimak Žoa-Vilfreda Conge je „teniski Muhamed Ali” (slike jasno govore zbog čega), a bivši fudbalski reprezentativac Engleske Pol Ins liči na O Džej Simpsona.

Srećom, nema temperament kao nekadašnji NFL igrač, koji je na iznenađenje svih oslobođen optužbe da je ubio suprugu i njenog ljubavnika, ali je 2008. osuđen na 33 godine zatvorske kazne zbog brojnih kriminalnih djela, uključujući oružane pljačke i kidnapovanje.

Bonus video: