Jedinstvo povelo trku za titulu

0 komentar(a)
OK Jedinstvo - OK Budućnost, Foto: OSCG
OK Jedinstvo - OK Budućnost, Foto: OSCG
Ažurirano: 31.03.2018. 17:33h

Jedinstvo je povelo trku protiv Budućnosti, u finalu plej-ofa odbojkaša - Bjelopoljci su na svom terenu slavili sa maksimalnih 3:0, uknjižili su osmi uzastopni trijumf protiv Podgoričana, računajući i prošlu sezonu (ukupno 17. u 47 mečeva u nezavisnoj državi).

Izabranici Darka Prebiračevića su, tako, odmah stavili do znanja da žele da opravdaju ulogu favorita i odbrane šampionski pehar, za koji su, realno, i veliki favorit.

„Koliko god rezultatski izgledalo lako, zaista je ovo bila teška utakmica. Svaka lopta je bila bitna, a svaki set je bio neizvjestan. Odlično smo otvorili seriju, ali smo na samom početku, biće jako teško. Imamo još dvije utakmice da igramo, gostovanje je već za tri dana u Podgorici, ali ja vjerujem da možemo ponoviti uspjeh“, istakao je trener Jedinstva Darko Prebiračević, a prenio Radio Bijelo Polje.

Budućnost je u prvom setu povela 5:1, imala je vođstvo do 14:12, a onda je Jedinstvo serijom 8:0 (uz četiri uzastopna asa Kuburovića) preokrenulo na 22:14 i prelomilo set.

Podgoričanima je pripao i početak drugog seta (6:4), ali je domaćin sa šest poena u nizu preokrenuo na 10:6, a onda novom serijom od 3:0 stigao do vođstva od 13:7, koje je samo uvećao do kraja seta.

Treći set je bio najinteresantniji, Budućnost je vodila od početka, i sa četiri poena (14:10), a posljednji put je vodila 23:22, ali je tu i stala. Nakon servis greške gostiju za 23:23, prvo je meć loptu Jedinstvu donio Delić blokom, a tačku na meč je as-servisom stavio Bugarin...

„Tokom sva tri seta smo se odlično kretali i bili u egalu sve do 17,18. poena. Na kraju trećeg seta imali smo prednost čak do 22. poena, međutim naše neiskustvo i kvalitet protivnika večeras nijedu dozvolili da uradimo više. Drugi meč igramo na domaćem terenu, siguran sam da možemo da ozbiljnije zaprijetimo ekipi Jedinstva i da ih savladamo, kako bi pred treću utakmicu bili u egalu 1:1“, kazao je za Radio Bijelo Polje trener Budućnost Capital Plaze, Balša Radulović.

Naredni meč u finalnoj seriji do tri pobjede biće odigran u srijedu u Podgorici.

Jedinstvo je ove sezone osvojilo i Kup Crne Gore, pobjedom u finalu upravo protiv Budućnosti sa 3:0.

Jedinstvo Bemax – Budućnost Capital Plaza 3:0 (25:21, 25:17, 25:23)

Bijelo Polje - Dvorana: SC “Nikoljac”. Gledalaca oko 400. Sudije: Simonovska S. i Beljkaš P. (oboje iz Bara).

Jedinstvo Bemax: Kuburović, Vukić, Delić, Dizdarević, Popović, Kojović, Pavićević, B. Bulatović, Rudić, L. Bulatović, Bugarin, Đuretić, Tomić, Madžunkov. Trener: Darko Prebiračević.

Budućnost Capital Plaza: Dubak, Ćuk, B. Vlahović, Peruničić, N. Radović, Šćepanović, Zvicer, Hadžisalihović, Bošković, I. Vlahović, Jelić, Vidić, B. Radović, Pavićević. Trener: Balša Radulović.

Bonus video: