PROFESIONALNI BOKS

Solis pao u prvoj rundi

Solis nije pao od udarca, već je u pokušaju da izbjegne kontru 39 - godišnjeg Ukrajinca, nezgodno stao i povrijedio skočni zglob.
0 komentar(a)
Vitali Kličko, Foto: Reuters
Vitali Kličko, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.03.2011. 23:18h

Svjetski prvak teške kategorije u najprestižnijoj WBC verziji, Ukrajinac Vitalij Kličko održao je obećanje - Kubanac Odlanije Solis pao je u prvoj rundi!

Međutim, Solis nije pao od udarca, već je u pokušaju da izbjegne kontru 39 - godišnjeg Ukrajinca, nezgodno stao i povrijedio skočni zglob. Bolna grimasa bila je vidna na licu devet godina mlađeg izazivača dok je sudija brojao do osam, a potom je ustao i kada se očekivalo da će sudija dati znak da se meč nastavi, Solis je klecnuo i bio je kraj. Prepuna dvorana u Kelnu, ljubitelji boksa i brojne ekipe novinara samo su razočarano mogli da posmatraju kako stariji od braće ukrajinskih šampiona Kličko, skače na konopce ringa sa svojim šampionskim trofejem.

A u borbu se krenulo oprezno, s tim, što je Ukrajinac koristio 15 centimetara razlike u visini da lijevim direktom drži sredinu ringa, dok je desnom rukom držao čvrst gard znajući da Solis jače udara lijevom rukom. Ukrajinac je,očigledno, odlično skenirao rivala. Govorio je prije meča:

"Toliko sam odgledao snimaka Solisiovih borbi, da mi se čini da smo prijatelji".

Osim toga, nije pogriješio ni kada je rekao da će prekidom završiti meč i poboljšati procenat pobjeda prije posljednjeg gonga. Uspio je u tome pa je od 42. pobjede čak 39 riješio prekidom. U karijeri je doživio i dva poraza. S druge strane, Solisu je ovo prvi poraz, jer je slavio u prethodnih 17 mečeva. U karijeri je tri puta bio amaterski svjetski prvak i zlatni na OI u Atini 2004. godine.

Ipak, Solis nije imao sreće jer baš kad je napravio prvi uspješan napad i činilo se da će udarcima u gornji dio grudi Kličku napraviti probleme, neoprezno je ustuknuo na pokušaj lijevog direkta Ukrajinca i nezgodno stao... Ipak, za Solisa nijesu izgubljene nade, pošto je zahvaljujući dobrim pregovaračima u svom timu potpisao ugovor koji garantuje revanš.