ZBOG POGORŠANE BEZBJEDNOSNE SITUACIJE

Stojanović i Rečević podnijeli ostavke

"Zbog pogoršane bezbjednosne situacije na teritoriji Glavnog grada tokom ove sedmice, Stojanović i Rečević podnijeli su ostavke", kazao je Nuhodžić
498 pregleda 169 komentar(a)
Mevludin Nuhodžić, Slavko Stojanović, Foto: Zoran Đurić, Zoran Đurić
Mevludin Nuhodžić, Slavko Stojanović, Foto: Zoran Đurić, Zoran Đurić
Ažurirano: 05.04.2019. 00:01h

Direktor Uprave policije Slavko Stojanović i načelnik podgoričkog Centra bezbjednosti, Jovica Rečević, podnijeli su ostavke, kazao je za RTCG ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

"Zbog pogoršane bezbjednosne situacije na teritoriji Glavnog grada tokom ove sedmice, Stojanović i Rečević podnijeli su ostavke", kazao je Nuhodžić.

Rečevića će, do imenovanja novog načelnika CB Podgorica, zamijeniti njegov pomoćnik Dragiša Mugoša, kojem je Rečević večeras predao dužnost.

Prema riječima Nuhodžića, rezultati koje je policija postigla prethodne godine u obračunu sa kriminalnim grupama, nijesu bili garant da će se u potpunosti izbjeći situacije da nevini građani budu žrtve obračuna organizovanih kriminalnih grupa.

"To je, po našim operativnim podacima, slučaj danas ubijenog Radivoja Jovanovića iz Podgorice. Uvjeravam vas da ćemo još snažnije nastaviti obračun sa kriminalcima ne samo u Podgorici već i u svim crnogorskim gradovima", rekao je Nuhodžić.

On je dodao da je premijer Duško Marković za sjutra zakazao sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost na koju su pozvani predstavnici svih državnih organa prije svih, kako je naveo, tužilaštva i sudstva.

"Evidentno je i da ti organi moraju dati veći doprinos i podršku u radu policije, jer moraju shvatiti da ovo nije samo obračun policije protiv kriminalaca, već i da u toj borbi snažniji doprinos moraju pružiti pravosudnu institucije", kazao je Nuhodžić.

Podgoričani Radivoje Jovanović (42) i Miloš Šaković (31) ubijeni su danas na Trgu nezavisnosti oko 12 sati, u centru Podgorice, kada je na njih pucao maskirani, za sada nepoznati, muškarac

Dražen Čađenović (31) poginuo je u četvrtak oko 19 sati u Podgorici kada je u blindiranom automobilu koji je vozio eksplodirala bomba.