BOKS U PODGORICI

Revije drže u trening salama

Osim 10 boksera Budućnosti na mjerenju će biti 12 iz Radničkog, pet iz Budve i tri iz Nikšića - kaže Perunović.
52 pregleda 0 komentar(a)
Miodrag Perunović, Foto: Savo Prelević
Miodrag Perunović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.03.2011. 22:40h

U bokserskom klubu Budućnost sjutra će bokseri četiri kluba pokazati nivo forme dostignut treninzima. Osim članova Budućnosti, mečeve će imati i borci beranskog Radničkog, te Nikšića i Budve. Vlasnik i trener Budućnosti Miodrag Perunović očekuje da će nakon mjerenja u trening sali ovog kluba biti desetak borbi.

- Nadamo se da će na ovoj, da je nazovem sparing reviji, biti između 10 i 15 mečeva. Sudiće Nikola Vukčević, sudija sa najvećim AIBA zvanjem, a osim 10 boksera Budućnosti na mjerenju će biti 12 iz Radničkog, pet iz Budve i tri iz Nikšića. Naravno da smo u kontaktu i sa trenerima ostalih klubova, ali u našoj sali nema mjesta za sve, a već smo ranije sličan meč organizovali sa BK Bijelo Polje. Prinuđeni smo da se samoorganizujemo zbog neaktivnosti Bokserskog saveza Crne Gore, i da na ovaj način obezbijedimo mečeve za momke koji treniraju, ali nemaju dovoljan broj mečeva za pravi napredak - kaže Perunović.

Legendarni bokser je naglasio da njegovim pulenima nedostaju borbe.

- Moji bokseri u posljednjih 18 mjeseci samo su imali priliku da boksuju na državnom prvenstvu i još nekoliko revija. Sa tako malo mečeva ne može se ravnopravno boksovati na međunarodnim turnirima, kakav je bio „Mimoza” u Igalu, gdje su im rivali iz inostranstva bili neuporeedivo iskusniji. Bokseri se stvaraju kroz mečeve, pa ćemo nastaviti da međusobnom komunikacijom našim bokserima omogućimo što više borbi u ringu. E, kada Savez bude počeo da radi svoj posao i funkcioniše na pravi način - pruža pravu podršku, onda ćemo organizovati i revije u kojima bi imalo mjesta za sve boksere crnogorskih klubova - kazao je Perunović.