Stanojeviću 6 godina, Đokoviću 3,5 godine za šverc kokaina

Optuženi je kokain donio u svom želucu, tako što je prethodno 135 kapsula sa drogom progutao
461 pregleda 0 komentar(a)
Stanojević Đoković, Foto: Arhiva Vijesti
Stanojević Đoković, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 18.03.2011. 18:04h

Zbog šverca kilogram kokaina iz Argentine u Crnu Goru, Pero V. Stanojević (58) iz sela Velestovo kod Cetinja osuđen je na 6 godina zatvora, dok je njegova vanbračna supruga Stanka Đ. Kalezić - Marković (56) iz Danilovgrada, osuđena na 10 mjeseci zatvora.

Mehmed Š. Đoković (55) zvani Bela iz Milješa kod Tuzi, osuđen je na tri i po godine zatvora jer je u dvorištu porodične kuće i havarisanom autu držao lidokain i bezokain.

Prvostepenu presudu danas je u Višem sudu u Podgorici izreklo krivično vijeće sudije Valentine Pavličić.

U prethodnom postupku, Đoković i Kalezić-Marković bili su oslobođeni od optužbe, dok je Stanojević osuđen na 6 godina zatvora. Apelacioni sud Crne Gore ukinuo je ovu presudu i predmet vratio na ponovo suđenje.

U presudi se navodi da je Stanojević 23. decembra 2009. godine iz Buenos Ajresa iz Argentine u Crnu Goru unio 1.018 grama kokaina.

Optuženi je kokain donio u svom želucu, tako što je prethodno 135 kapsula sa drogom progutao, a nakon što je došao u Crnu Goru, izbacio kapsule iz sebe pomoću fiziološke potrebe.

Drogu je zatim držao u pomoćnoj prostoriji u vlasništvu svoje nevjenčane supruge Stanke Kalezić - Marković u mjestu Gorica kod Danilovgrada.

Okrivljeni Bela Đoković je osuđen zato što je od avgusta 2009, pa do 24. decembra 2009. godine u mjestu Milješ u svojoj porodičnoj kući prodavao kokain i to neutvrđenu količinu, za sada nepoznatim licima.

U pijesku pored njegove kuće policija je pronašla 286,67 grama lidokaina, dok je ispod haube havarisanog vozila marke “korveta” policija pronašla jedan zamotuljak u količini od 10,65 grama bezokaina i lidokaina.

Osim toga, policija je u garaži Đokovićeve kuće pronašla digitalnu vagu sa tragovima kokaina, kao i lidokaina i bezokaina, i jednu kesu sa 166,19 grama bezokaina.

Bonus video: