Srušena kuća Pijunovićima

U Zelenom pojasu u Šušanju izvršna služba barskog Osnovnog suda srušila je juče veći dio porodične kuće Dragana i Tereze Pijunović.
123 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.03.2011. 16:43h

Službenicima suda i radnicima nikšićke firme, koja sprovodi rušenja, u asistenciji su bili i barski policajci, vatrogasci, hitna pomoć i radnici Centra za socijalni rad, ali, nijesu imali posla.

Pijunovići su se pojavili ispred kuće kada je došao bager, nijesu se suprotstavili rušenju i ubrzo su otišli sa lica mjesta. Prije dolaska bagera, iznijeli su sav namještaj iz kuće.

“Po pravosnažnoj presudi Osnovnog suda u Baru, koju je potvrdio i Vrhovni sud, nakon višegodišnjeg suđenja, uklonjen je dio objekta porodice Pijunović koji se većim dijelom nalazio na nepokretnosti drugog vlasnika”, rekao je za „Vijesti“ izvršni sudija barskog suda Srđan Kosanić. Srušene su, dodao je on, tri petine kuće Pijunovića.

“Grehota je da se ovo radi, Dragan i Tereza sigurno ne bi dobili novac za gradnju kuće od međunarodnih organizacija da nijesu imali sve papire”, bio je komentar jednog od posmatrača koji su juče popodne iz komšiluka u Zelenom pojasu pratili akciju bagera.

"Sagradili smo kuću od pomoći stranog donatora"

Tačno prije mjesec, izvršioci su namjeravali da poruše sporni dio kuće. Tada se odustalo od rušenja jer su strane u sporu postigle dogovor o načinu poravnanja koji bi bio zadovoljavajući za obje strane.

Kako je juče rekao sudija Kosanić, nagodba u međuvremenu nije uspjela.

“Sagradili smo kuću od pomoći stranog donatora, a sigurno je ne bismo dobili da nijesmo imali sve papire. Ispostavilo se na kraju da su od 145 kvadratnih metara placa koji je Terezin otac 1992. dobio od „Rumijatransa“ ostala samo 102 kvadrata. Na osnovu kasnijih snimanja utvrđeno je da smo podigli dio kuće na tuđoj zemlji. Mi tako sa dvoje maloljetne djece postajemo socijalni slučajevi ”, rekli su tada Pijunovići.

Galerija

Bonus video: