Cinema City traži "Up to 10.000 bucks" filmove

Pobjedničko ostvarenje ove selekcije osvojiće i novčanu nagradu od dvije hiljade dolara.
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.03.2011. 16:23h

Konkurs za selekciju „Up to 10 000 bucks“ na novosadskom filmskom festivalu Cinema City trajaće do 5. aprila.

"Selekcija je takmičarska, a predstaviće filmove snimljene budžetom manjim od 10 hiljada dolara i autore koji su bili dovoljno hrabri i kreativni da svoju ideju sprovedu u film sa malo novca. Svi zainteresovani mogu da se prijave putem formulara na sajtu festivala cinemacity.org/do10000", navode organizatori.

Dodaju da selekcija „Up to 10 000 bucks“ predstavlja jednu od najatraktivnijih segmenata festivala Cinema City i, uz brojnu publiku, svake godine otkriva talente i pruža im šansu za afirmisanje u filmskoj umjetnosti.

"Autori izabranih filmova iz cijelog svijeta biće gosti festivala i imaće priliku da se upoznaju i edukuju kroz učešće u brojnim radionicama, kao i na master-klasovima eminentnih filmskih autora. Selektor programa je Srđan Koljević, reditelj filma „Žena sa slomljenim nosem“, koji je na prošlogodišnjem Cinema City festivalu osvojio Grand Prix za najbolji domaći film ", saopštili su organizatori.

Da bi ušao u „Up to 10 000 bucks“ selekciju, film ne smije biti snimljen prije 2010. godine, a sve vrste i žanrovi filmova (kratki, dokumentarni, animirani, igrani...) su dobrodošli.

Pobjedničko ostvarenje ove selekcije osvojiće i novčanu nagradu od dvije hiljade dolara.

Nagradu IBIS za najbolji film prošle godine osvojio je Nikola Ljuca za film „Četvrtak“ i time po tradiciji festivala postao prvi član žirija za 2011.

Cinema City će biti održan od 18. do 25. juna.

Bonus video: