Policija: Sumnjamo da je Popović djevojčicama plaćao 5 eura

Portparol Uprave policije Tamara Ralević saopštila je da su navodno oštećene djevojčice uzrasta od 10 do 13 godina.
100 pregleda 0 komentar(a)
PEdofilija, Foto: Shutterstock
PEdofilija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.03.2011. 15:36h

Istražni sudija podgoričkog Osnovnog suda Nebojša Golubović saslušao je penzionisanisanog policajca Slobodana Popovića (54) koji se sumnjiči da je navodno bludničio nad četiri maloljetne djevojčice i pustio ga da se brani sa slobode.

Policija sumnja da je Popović zauzvrat navodno davao djevojčicama novac.

On se nalazio u pritvoru do saslušanja zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljene polne radnje. Iako nije imao advokata, “Vijesti” nezvanično saznaju da je Popović negirao krivično djelo stavljeno mu na teret.

Portparol Uprave policije Tamara Ralević saopštila je da su navodno oštećene djevojčice uzrasta od 10 do 13 godina.

„Kriminalistička obrada i druge policijske radnje upućuju na sumnju da je S.P., u prethodnom periodu, u iznajmljenoj kući koju koristi, više puta počinio krivično djelo na štetu četiri djevojčice. Zauzvrat im je dao po pet eura, dok je jednoj djevojčici dao 10 eura“, navodi se u saopštenju.

Kolege: Popović je pošten čovjek

Od djevojčica su, kako je saopšteno, u prisustvu roditelja i službenika Centra za socijalni rad, uzete izjave, u kojima su one opisale navodne radnje Popovića.

Popović je, kako su pričali svjedoci, nakon saslušanja iako je pušten na slobodu, bio loše. On je plakao i bio vidno uznemiren.

Više njegovih bivših kolega i poznanika kazali su “Vijestima” da je ostao poznat u službi kao pošten čovjek, kojem je “obraz bio preči i od službe i od svega”, te da će ovaj događaj sigurno ostaviti “velike posledice na njega”, te da je otišao u prevremenu penziju jer “nije dozvolio da bilo čime umrlja svoju karijeru”.

Prema nezvaničnim informacijama, Popović je vlasnik kafane u blizini autobuske stanice odakle su navodno djevojčice pokušavale da kradu i dolazile svakodnevno, te im je on navodno priprijetio zbog toga.

Jedan od očevidaca u sudu kazao je da je nakon saslušanja Popović plakao i govorio rodbini: “Rekao sam vam da im se da 50 centi samo da izađu iz kafane”.

Bonus video: