Sarajevski pisac Nenad Veličković gostuje u Podgorici

Predstaviće se i mladi autori okupljeni oko Časopisa za po-etička istraživanja i djelovanja - (sic!).
70 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.03.2011. 15:43h

Književno veče Nenada Veličkovića biće održano 18.marta u 20 sati u prostorijama Centra za demokratsku tranziciju, u okviru CDT-ovog projekta “Bez granica, unutar limita”.

Tada će se predstaviti i mladi autori okupljeni oko Časopisa za po-etička istraživanja i djelovanja - (sic!).

Nenad Veličković je rođen 1962. godine u Sarajevu.

Pisac kratke priče, romanopisac, dramski pisac.

Radi kao asistent na Katedri za srpsku književnost Odsjeka za književnosti naroda Bosne i Hercegovine Filozofskog fakulteta u Sarajevu.

Član je PEN centra BiH.

Objavio je, između ostalog, romane “Konačari” (1995), “Sahib” (2001), “Otac moje kćeri” (2002), “100 zmajeva” (2007), zbirku priča “Đavo u Sarajevu” (1996), rječnik i zbirku eseja “Sexikon-Sexpresionizam” (1998), zbirku priča “Sarajevski gastronauti” (1999), zbirku priča “Viva SEXICO” (2006) i zbirku eseja o književnosti u obrazovanju “Dijagnoza - patriotizam” (2010).

(Sic!), časopis za po-etička istraživanja i djelovanja, rezultat je nastojanja studenata književnosti na Filozofskom fakultetu u Sarajevu i Filozofskom fakultetu u Istočnom Sarajevu da iskažu svojevrstan generacijski stav o vremenu u kojem žive.

Centar za demokratsku tranziciju u saradnji sa italijanskom organizacijom “ARCI-Margot” realizuje projekat “Bez granica, unutar limita: Crnogorska omladina između EU i pasivnosti“, koji je finansiran od strane italijanske kooperacije, a implementira ga Međunarodna organizacija za migraciju (IOM) u saradnji sa Kancelarijom za mlade.

Bonus video: