Direktorima "Inpeka" i "Eksala" po 6 mjeseci zatvora

Direktori AD "Inpek" i "Eksala" Radivoje R. Bakić i Dragan P. Vuletić osuđeni su na po šest mjeseci zatvora zbog krivičnog djela zloupotreba ovlašćenja u privredi.
123 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.03.2011. 11:47h

Bakić je, kako je sudija procijenio, bez zasnivanja poslovnog odnosa sa računa Impeka na račun Eksala prenio 9,2 miliona eura.

Ostali optuženi u predmetu Inpek oslobođeni su optužbi.

Uzimali novac bez dokumentacije

Suđenje u ovom predmetu pred specijalnim vijećem Višeg suda kojim je predsjedavao sudija Dragiša Rakočević je okončano krajem januara. Postupak u ovom predmetu traje od juna 2006.,kada su pohapšeni osumnjičeni kojih je na listi bilo mnogo više nego u presudi.

Zoran B. Adžić, Željko V. Vujović, Milan V. Savović, Zoran B. Pavićević, Ljubinko M. Nedović, Slavko M. Stijović, Dejan R. Stanišić i Miroslav D. Marišić oslobođeni su optužbi da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju putem pomaganja.

Zamjenica specijalne tužiteljke Marija Raspopović je u završnoj riječi u januaru ove godine ostala kod navoda optužnice, zatraživši od suda da sve okrivljene proglasi krivim i kazni po zakonu.

Što se tiče poslovanja "Inpeka" i "Eksala" nije evidentirano, kako se navodi, postojanje dužničko-povjerilačkih odnosa prema optuženima i ne može se utvrditi pravni osnov novčanih transakcija

Ona je istakla da su Bakić i Vuletić uzimali novac od privatnih lica za koji nije vođena nikakva dokumentacija. Dodala je da ne postoji nijedan materijalni dokaz o pozajmicama i da je "Inpek" vraćao dugove koje su Bakić i Vuletić uzeli kao fizička lica.

Branioci: Nema dokaza

Što se tiče poslovanja "Inpeka" i "Eksala" nije evidentirano, kako se navodi, postojanje dužničko-povjerilačkih odnosa prema optuženima i ne može se utvrditi pravni osnov novčanih transakcija.

Branioci optuženih tvrdili su da nema dokaza protiv njihovih klijenata i da treba da budu oslobođeni optužbe.

Bonus video: