Šoć: Nijesu liječili moju kćerku nego su je ubili

Dr Brankica Dupanović kaže da klinička slika i brojne analize nijesu ukazivale da je Ivana bila oboljela od virusa svinjskog gripa.
126 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.03.2011. 07:13h

Oko mjesec od kako je zbog teškog oblika virusa A H1N1 (svinjski grip) umrla tridesetogodišnja Ivana Šoć sa Cetinja, njena porodica tvrdi da su je ljekari Klinike za infektivne bolesti Kliničkog centra Dragan Obradović i Brankica Dupanović pogrešno liječili.

Zbog sumnji da nijesu prepoznali simptome svinjskog gripa niti uradili potrebne testove na virus A H1N1, zbog kojeg je Ivana preminula 19. februara ove godine, porodica Šoć je prošlog petka podnijela Višem državnom tužilaštvu u Podgorici medicinsku dokumentaciju kako bi se pokrenula pretkrivična istraga.

Na Klinici je Ivana bila šest dana, a za to vrijeme nije urađen PCR test na virus svinjskog gripa, nije joj data adekvatna antivirusna terapija, već su ljekari prateći njeno stanje na osnovu mnogobrojnih drugih nalaza utvrdili da je riječ o prolaznom virusu J10 i blagom anksioznom stanju.

“Način na koji je 'liječena', stalno insistiranje na otpustu, iako se radilo o veoma teškoj kliničkoj slici, mogu se okarakterisati jedino kao beskrupulozno umorstvo, dostojno samo nadriljekarske kriminalne ustanove", rekao je "Vijestima" otac preminule Ivane, Miladin Šoć.

Direktorka Klinike za infektivne bolesti dr Brankica Dupanović navela je u odgovoru “Vijestima” da klinička slika i brojne analize nijesu ukazivale da je Ivana Šoć oboljela od virusa svinjskog gripa.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: