U Nikšiću prebijen Milo Žižić (70), policija traga za razbojnicima

Dugo sam se borio, a kada su me savladali i kada sam pao, udarali su me nogama po glavi i tijelu" ispričao je Milo
421 pregleda 0 komentar(a)
Milo Žižić, Foto: Slađan Blagojević
Milo Žižić, Foto: Slađan Blagojević
Ažurirano: 15.03.2011. 14:06h

Nikšićanin Milo Žižić (70) oporavlja se u svom stanu od povreda zadobijenih u nedjelju oko 17,30 sati, kod Slanskog jezera, kada ga je grupa maskiranih razbojnika pretukla i otela mu novac, dok policija intenzivno traga za nepoznatim počiniocima.

Razbojnici su, na putu u blizini livnice "Uniprom" i Milove prodavnice postavili barikadu i napali ga dok je sklanjao kamenje i drvene palete sa kolovoza.

"Pokušavali su da mi zavežu noge i stave selotejp na usta, ali sam se borio i nijesam dozvolio da to urade. Kada se vozilo zaustavilo, rekao sam im da je novac u kabini, ali ni to im nije bilo dovoljno pa su mi skinuli prsten sa ruke"

On je kazao da se prava drama dogodila u njegovom automobilu.

"Ubacili su me u kombi, zatvorili vrata i dvojica su me udarali dok je treći upalio auto i vozio možda 15-ak minuta u meni nepoznatom pravcu. Vikali su "ubićemo te, govori đe su pare!" i da znaju da imam pazar iz prodavnice. Pokušavali su da mi zavežu noge i stave selotejp na usta, ali sam se borio i nijesam, srećom, dozvolio da to urade kako su naumili. Kada se vozilo zaustavilo, rekao sam im da je novac u kabini, ali ni to im nije bilo dovoljno pa su mi skinuli prsten sa ruke" ispričao je on.

Ostavljen na nekadašnjem putu za Bileću

Milo je, nakon što su se napadači udaljili sa oko 200 eura pazara od dva dana i depozitom od 50 eura, krajnjim naporom uspio da se oslobodi iz kabine i ugledao Riđane.

"Ostavili su me na nekadašnjem putu za Bileću, u blizini magistrale. Ključa nije bilo u kombiju. Jedva sam došao do prve kuće, kod porodice Nikčević. Oni su sa zaprepašćenjem pitali šta se događa... Pozvao sam sina i policiju, koja je obavila uviđaj, a mene su prebacili u bolnicu, gdje mi je ukazana pomoć", rekao je on.

Žižić, sa vidljivim podlivima na licu, žali se na bolove u predjelu rebara i desne butine.

"Udarali su me svuda. Vjerovatno bi me ubili da se nijesam žestoko branio" kazao je on.

Policajci nikšićke PJ odmah nakon prijave obavili su uviđaj.

Pratio ih plavi "klio"

Žižić je ispričao da je jedan od prolaznika na slanskoj brani vidio kombi kako "munjevitom brzinom" grabi prema magistrali.

"Jedan prolaznik poznao je moj kombi i kasnije ispričao da je vidio da neko drugi vozi. Vidio je i plavi "klio" koji prati kombi. Nadam se da će policija pronaći razbojnike" rekao je Žižić.

Bonus video: