Svjedočio Lazar Rađenović, direktor firme "Budva holding"

Krajem marta ističe pritvor uhapšenima u ovom slučaju, čiji se rođaci i branioci nadaju da će oni biti pušteni da se brane sa slobode
0 komentar(a)
Lazar Rađenović, Foto: Vesko Belojević
Lazar Rađenović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 15.03.2011. 13:18h

Vršilac dužnosti gradonačelnika Budve i bivši izvršni direktor opštinske firme Budva holding Lazar Rađenovioć dao je izjavu u tužilaštvu u okviru istrage koja se vodi u predmetu Zavala.

Rađenović je potpredsjednik opštine zadužen za investicije, a Budva holding je vodila poslove sa stranim investitorima, među kojima je bila i “Miraks grupa”, odnosno Zavala invest.

Saslušanje svjedoka se privodi kraju, danas i sjutra izjave specijalnom tužiocu o svojim saznanjima o izgradnju postorjenja za desalinizaciju morske vode i sklapanju ugovora o gradnji apartmanskog naselja svjedočiće još neki službenici budvanske administracije.

Krajem marta ističe pritvor uhapšenima u ovom slučaju, čiji se rođaci i branioci nadaju da će oni biti pušteni da se brane sa slobode ukoliko budu saslušani svi svjedoci u istrazi koja se bliži kraju.

Prema informacijama “Vijesti” trebalo bi saslušati još tri svjedoka - izvršnog direktora “Astra Montenegra” Slavka Miljkovića, nekadašnjeg direktora "Miraksa Balkan" Vjačeslava Lejbmana i vlasnika Miraks grupe Sergeja Polonskog.Tužilaštvo se u vezi sa saslušanjem ruskih biznismena obratilo kolegama u Moskvi putem međunarodno pravne pomoći.

Ranije je “Vijestima” rečeno da bi među svjedocima trebalo očekivati i Svetozara Marovića, koji je kao suvlasnik "Moninvesta" od početka bio upućen u projekat gradnje na rtu Zavala.

U istražnom zatvoru u Spužu je desetoro uhapšenih u akciji Zavala, među kojima predsjednik i potpredsjednik Skupštine opštine Budva Rajko Kuljača i Dragan Marović.

Desetorica osumnjičenih su uhapšeni zbog zloupotrebe službenog položaja i sumnje da su omogućili bespravnu gradnju na Zavali. Kuljačini branioci tražili su ponovo ukidanje pritvora zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja, o čemu bi uskoro trebalo da se izjasni Vrhovni sud.

Bonus video: